Christoffer Schjelderup var første komiker med podkast i Norge. I helgen leder han Podfestivalen.

FIRE FINE: Få med deg landets største podkastfestival.

Publisert Publisert

STYRER SHOWET: Christoffer Schjelderup er programleder under Podfestivalen. På programmet står noen av komikerens egne favorittpodkaster. Foto: Ørjan Deisz

Hva: Podfestivalen

Hvor: Grieghallen

Når: Fredag 17.30.

Hvorfor: Det er landets største podkastfestival, og bergenskomiker Christoffer Schjelderup skal være programleder. Allerede der har du to gode grunner til å ta turen til Grieghallen på fredag.

Festivalen har hentet inn noen av de største podkastene du får i Norge. På plakaten står «Tusvik & Tønne», «Topp tre med Mads og Erik» (Mads Hansen og Erik Solbakken) og «Konspirasjonspodden» med Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn Henning Ødegaard.

– Det blir besøk av spennende gjester, noen overraskelser og mye gøy, sier Schjelderup.

Programlederen selv var tidlig ute med podkasten «Skamfrelst», sammen med Stian Blipp som fremdeles holdt til i Bergen i 2012.

– Jeg var den første komikeren i Norge med podkast. Siden den gang har podkast fått en større bredde, med flere sjangre og innhold.

– Hvorfor er det blitt så populært, tror du?

– Det er jo gratis radio på internett. I tillegg er det den eneste underholdningsformen du kan konsumere på samme tid som du gjør andre ting. Du kan ikke kjøre bil og se på TV samtidig, men du kan høre på podkast.

Men det er noe unikt med å være på liveshow, mener Schjelderup. Og om vi skal tro Sigrid Tusvik blir det vill stemning. «Vi er aldri frekkere enn når vi har studenter og bergensere i salen», sa hun til BT i mai.

Her er tre andre ting du kan få med deg:

Bergen international Americana festival

NY FESTIVAL: HP Gundersen har samlet sine favorittartister til en ny festival i Bergen. Foto: Rune Sævig

Hva: Bergen international Americana festival

Hvor: Ole Bull scene og Underlig

Når: Fredag 20.00.

Hvorfor: Hans Petter Gundersen har vært gjennom «en musikalsk lykkepille» de siste årene. Noe som blant annet har resultert i en todagers americanafestival, der artister fra Bergen blir koblet sammen med artister fra Los Angeles og England.

Passion for Ocean-festival

KONSERT: Depresno står på scenen på Marineholmen kl. 18.30 (arkiv). Foto: Hedvig Idås

Hva: Passion for Ocean-festival

Hvor: Marineholmen

Når: Lørdag 12.00.

Hvorfor: Etter gjentatte festivaler i Oslo, har en gjeng studenter (Havkollektivet) slått seg sammen for å gjenta suksessen her i byen. Festivalen er en hyllest til havet. Tarjei Strøm kommer, det blir konsert med Depresno, samt mange aktiviteter langs bryggekanten på Marineholmen.

RockFest 2019

Rockebandet Testpilot på Osfest i 2017 (arkiv). Foto: Nikita Solenov

Hva: RockFest 2019

Hvor: Hulen

Når: Lørdag 21.00.

Hvorfor: Om du liker rock bør du ta turen på Hulen denne helgen. After Luminos, Testpilot, Leper Messiah og Silver End spiller da RockFest går av stabelen for fjerde gang denne helgen.

Publisert