Her er fem fine ting du kan gjøre i påsken

Se Louis C.K. live på Ricks, hør Edvard Grieg Kor synge om korsfestelsen eller dra på lunsjkonsert på Troldhaugen.

Publisert:

KONTROVERSIELL: Den kontroversielle og mye omtalte komikeren Louis C.K. står på scenen på Ricks i Bergen i påskehelgen. Foto: Brad Barket / TT NYHETSBYRÅN

HUMOR: Standuppåske

KONFERANSIER: Pål Rønelv leder påskemoroen til Standup Bergen. Foto: THOMAS ANTHUN NIELSEN (ARKIV)

Hva: Standup Bergens «PåskeExtravaganza»

Hvor: Rick’s

Når: Onsdag kl. 21.

Hvorfor: Hvor mange komikere trenger man for å redde bypåsken? Ikke spør meg, jeg er bare journalist, men Standup Bergen stiller i alle fall med fem stykker denne kvelden.

Les også

– Du veit den kjensla når alle ler av deg? Eg elsker den.

Konferansier er Pål Rønelv, tidligere vestlandsmester i standup, som har vært med siden klubben startet opp for 13 år siden. Med seg på scenen denne kvelden har han morokarene Sjur Koppen, Jon Hægland, Tor Inge Ulveseth og Tor Olav Oalann Pedersen.

Erik Fossen

KONSERT: Korpåske

JESU’ SISTE DAGER: De åtte sangerne i Edvard Grieg Kor synger John Stainers påskepasjon i Domkirken på langfredag. Foto: Tuva Åserud (arkiv)

Hva: Edvard Grieg Kor synger Stainers «The Crucifixion»

Hvor: Bergen domkirke

Når: Fredag kl. 18

Hvorfor: På dagen da Jesus Kristus døde kan man høre historien om hans siste dager slik den britiske komponisten John Stainer fortalte den i 1887. Hans oratorium, «The Crucifixion: A Meditation on the Sacred Passion of the Holy Redeemer», ble skrevet for at kor på alle nivå, også i vanlige menigheter, skulle kunne fremføre en påskepasjon.

Les også

Lyden av Norge fyller 150 år

Denne kvelden er det imidlertid Troldhaugens profesjonelle vokalensemble som tar for seg verket. De åtte sangerne i Edvard Grieg Kor har tidligere blant annet blitt nominert til Grammy for et samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester. Koret er for øvrig snart aktuell med sitt første album.

Erik Fossen

KONSERT: Pønkepåske

SUBKULTUR: Punken lever, her ved en hårfin spansk representant. Foto: Paal Audestad / Aftenposten (arkiv)

Hva: Astrobabes, Pay to Breathe og Nedsig

Hvor: Victoria Café og Pub

Når: Fredag kl. 21.

Hvorfor: Hvor mange punkeband trenger man for å redde bypåsken? Langfredag stiller i alle fall bergensklubben Shamrock med tre stykker. Oslobandet Astrobabes platedebuterte i fjor og gjør nå sin første opptreden i Bergen. Låttitler som «Singel», «Damene» og «Desperat» tyder på at de fire unge karene synger om nære og kjente ting.

Les også

Hjerteslag slår hardt, men de har slått hardere

Pay to Breathe er også nykommere fra Oslo, men her er det kvinner som synger. Språket er engelsk og horisontene muligens litt brede, skal man dømme etter titler som «Tomorrow is my day» og «Philosophy of being free».

Nedsig, på sin side, er selvfølgelig bergensere. De står blant annet bak låten «Bybanefascist (Securidass)», som tar opp utfordringene ved å drikke øl på offentlige transportmidler. Ifølge nettsiden er disse pønkerne også «Anti-Erna», bare så det er nevnt.

Erik Fossen

KULTURHISTORIE: Museumspåske

GRIEG: I Troldsalen er det lunsjkonserter i påsken. Foto: Silje Katrine Robinson

Dersom du ønsker å ta med deg hele familien på en kulturell opplevelse, finnes det mange muligheter for både barn og voksne i byens museer. Flere av dem har også egne påskeaktiviteter på agendaen.

På Bergen sjøfartsmuseum arrangeres påskenøtter, mens Fiskerimuseet setter i gang med påskeegg-jakt. På VilVite har de derimot krimpåske, med detektivskole, krimlab og vitenshow. Ellers har både Hordamuseet og Norsk Trikotasjemuseum egne aktiviteter for barn.

Les også

Etter 25 år i kinobransjen, tar Elisabeth Halvorsen over roret på Museumssenteret i Hordaland

Er du fan av Edvard Grieg? Da kan du ta deg en lunsjpause på Troldhaugen. Der er det duket for lunsjkonserter på skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag, klokken 13. Her vil du få høre de mest kjente pianostykkene av Grieg.

Marita Ramsvik

HUMOR: Louis C.K. live

TIL BERGEN: Louis C.K. kjem til Bergen i påskehelga. Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN

Kva: Stand up med Louis C.K.

Kor: Ricks Teater

Når: Fredag og laurdag kl. 19.00.

Kvifor: Den 51 år gamle komikaren blir omtalt som ein av verdas største og mest kontroversielle standupkomikarar. Amerikanaren har vore ute av rampelyset dei to siste åra etter fleire anklagingar om seksuelle krenkingar som han i ettertid har beklaga og lagt seg flat for.

Han har selt ut Madison Square Garden tre gonger og vunne seks Emmy-prisar. Påskehelga står han på scena på Ricks teater i Bergen med nytt materiale retta mot eit vakse publikum. Ifølgje Bengt Ståle Tvedt i Humorkollektivet er dette det største namnet dei nokon gong har skilta med.

Vilde Midtbø Ulsten

Publisert: