- Ser ut som en fjortis

Amerikanerne har oppdaget Alexander Rybak.

Publisert Publisert
  • Håvard Prestegården
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Om en måneds tid starter semifinalene i Melodi Grand Prix i Moskva. Den velrenommerte avisen New York Times gir nå amerikanerne en innføring i fenomenet. Og det er ikke uten ironi journalisten Ben Widdicombe beskriver vår egen Alexander Rybak:

— Årets favoritt er Alexander Rybak, en syngende felespiller fra Norge. Han ser ut som en fjortenåring, gliser som om han har nippet til bestemors brandy og synger om en usannsynlig kjærlighetsaffære som skal ha skjedd for mange år siden.

«Kosakk-aerobics»?

Rybak er i øyeblikket storfavoritt til å vinne Grand Prix, ifølge nettstedet Online betting guide.

Favorittstempelet forklarer New York Times slik:

— Bidraget har den riktige blandingen av pop, strykere og dansere som tror de er med i en kosakk-aerobic-video. Altså en Eurovision-klassiker, skriver journalisten.

New York Times tar også for seg noen av konkurrentene. Rybaks greske rival, Sakis Rouvas, beskrives som en Ricky Martin-kopi.

— Låten hans er skrekkelig, men det er ikke nødvendigvis noen hindring i Grand Prix-sammenheng.

- Det morsomste på nettet

Grand Prix blir ikke vist på amerikansk TV, men kan følges på internett. «Det morsomste du finner på nettet uten å bruke kredittkort», skriver New York Times, og oppsummerer fenomenet slik:

— Det er litt som tre timer med «American idol», sunget på esperanto og med koreografi laget av moren din. Det som gjør det så severdig, er den europeiske fascinasjonen for – og udugelige omgang med – amerikansk popmusikk.

Finalen i Eurovision Song Contest finner sted i Moskva 16. mai.

Publisert

Les videre

  1. Alexander er storfavoritt

    Les hele artikkelen

  2. Vil begrense SMS-avstemninger

  3. Drakk vodka hos dommeren

  4. Ny hit til bursdagen?

  5. Fnyser av «GP-skandalen»

Foto: SCANPIX