Labert for Lost Weekend

Salget for Askøy-festivalen har gått tregt til nå. Festivalsjefen tror hun vet hva som er feil.

Publisert Publisert
 • Walter N. Wehus
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Under en uke før Lost Weekend-festivalen starter i Kollevåg på Askøy, går forhåndssalget av billetter fremdeles tregt. Festivalsjef Lilliane Hantveit legger mye av skylden på opplegget med campingavgiften.

— I fjor innførte vi campingavgift på festivalområdet, så folk må uansett stå i kø for å kjøpe campingpass når de kommer frem. Det var en tabbe av oss, for folk gidder ikke kjøpe billett på forhånd om de likevel må stå kø, sier Hantveit, som regner med å kunne forhåndsselge campingpass fra neste år.

Festivalcampere som satser på at det ikke skal være utsolgt når de ankommer Kollevåg, har oddsene på sin side. Det er fremdeles ingen fare for at Lost Weekend blir utsolgt i år.

Budsjetterer med dårlig besøk

— Vi har budsjettert med samme antall solgte billetter i fjor, da hadde vi rundt 8000 besøkende, sier Hantveit, og referer til den musikalsk sterke, men dårlig besøkte 2007-utgaven av festivalen.

Den gangen endte det nesten med konkurs, noe som bare løste seg da kreditorene bestemte seg for å ettergi 75 prosent av gjelden. I år har festivalen tatt høyde for at besøket kan bli som i fjor.

— Vi har budsjettert med dette for å være garantert at det ikke blir underskudd. Dét har vi ikke råd til, sier Hantveit.

Hun regner likevel med at besøkstallet blir betydelig bedre enn budsjettert - eller fryktet.

Forbedret camping

Festivalledelsen har nemlig gjort grep for at festivalen i de idylliske omgivelsene skal trekke flere folk i år enn i fjor.

— Campingavgiften sørger blant annet for at det er bedre forhold for de som overnatter, blant annet med gratis dusj og vakthold, forteller festivalsjefen.

I fjor ble mange publikummere skremt av det utrolig dårlige været, som blant annet bød på full storm natt til lørdag.

— Nå har vi fått et webkamera så folk kan se hvor bra vær vi har. I fjor var det bedre her enn inne i Bergen sentrum, sier hun.

Været på Askøy kan du sjekke her

Hardkjøret starter mandag

Med bare seks dager til festivalstart er de fleste store brikkene på plass for Lost Weekend. Mandag starter riggingen av scener, barer og blant annet en kilometer med gjerder.

— For oss i ledelsen er dette de beste dagene, og stemningen er veldig god med mange frivillige som jobber. Akkurat nå er det bare små tulleoppgaver igjen for meg, før hardkjøret begynner mandag, sier hun.

Hva synes du om Lost Weekend-programmet i år? Si din mening i kommentarfeltet under!

Publisert

Les videre

 1. - Lost Weekend overlever

  Les hele artikkelen

 2. Lost-sjef oppsagt

 3. Lost-konflikten løst

 4. - Tåler nytt underskudd

 5. Båtforbud på Lost Weekend

 6. Kreditorene redder Lost Weekend

 7. Føler seg sviktet av Lost Weekend

GLEDER SEG TIL MANDAG: Til uken starter hardkjøret for festivalsjef Lillianne Hantveit og resten av Lost Weekend-ledelsen. - Det er de beste dagene for oss, sier hun. Foto: Lillebø, Jan M.

GOD STEMNING: "Norges vakreste festival" er slagordet til Lost Weekend. Noe som stemmer, så lenge været holder. Foto: pauls s. amundsen

HJEMKOMNE SØNNER: Datarock gjester også Askøy, etter en tid med hektisk utenlandsturnering. Foto: BT.no/Ranjit Mahida

HEADLINERE: The Waterboys er bandet som troner øverst på plakaten på Lost Weekend i år. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN
 1. Musikk
 2. Konsert