Madonna er tiårets kjendis

Dersom all PR er god PR er Madonna suveren.

Publisert:

Madonna er den overlegent mest omtalte kjendisen i britisk presse de siste ti årene. Foto: Reuters

Øyvind Berekvam

Superstjernen fylte 50 i august i fjor og hun er fremdeles en av de mest omtalte artistene i verden. Nå har en britisk undersøkelse bekreftet at hun faktisk er den kjendisen det har blitt skrevet mest om de siste ti årene. Ifølge The Independent har undersøkelsen sett på hvilke kjendiser som har fått mest spalteplass i britiske aviser i tiåret som snart er over, og Madonna er den suverene vinneren.

Robbie

Robbie Williams havner på andreplass på listen, men er grundig slått av popdronningen. Undersøkelsen har avdekket at det ble skrevet hele 45.633 artikler om Madonna dette tiåret. Det er 17.000 flere enn det Williams kan skilte med.

Madonna ga ut de fire platene «Music» (2000), «American Life» (2003), «Confessions on a Dance Floor» (2005) og «Hard Candy» (2008) dette tiåret. Hun har turnert flittig og kan også se tilbake på et mye omtalt ekteskap og påfølgende skilsmisse med regissør Guy Ritchie. Adopsjonsakene sikret henne også mye oppmerksomhet.

Vant

Det var tv-stasjonen Liv som bestilte undersøkelsen, og kanalens Alex Ayling mener det ikke er tilfeldig at Madonna er så suveren.

– Madonnas evne til å gjenoppfinne seg selv og sitt image har gjort at hun har holdt seg på toppen gjennom tiåret, sier hun til avisen.

Musikkanmelder Andy Gill i The Independent er imidlertid ikke like begeistret.

– Det mest oppsiktsvekkende med disse tallene er den manglende musikalske suksessen Madnna har hatt de siste ti årene i forhold til omtalen hun har fått. Enten det er Madonna eller Robbie Willians, så er det såpeperalivsstilen deres som gir dem overskrifter og ikke de musikalske kvalitetene, kommenterer han.

Publisert: