Kort og godt

Minimalt og småforvirret, men Stella Mwangi overbeviste likevel.

4 av 6 hjerter

Stella Mwangi er høstens norske hip hop-håp, og kommer med album på MTG om ikke lenge. Hun er flasket opp på klassisk rap som Notorious B.I.G., 2Pac og Nas, noe som ikke er vanskelig å høre. Flyten hennes er imponerende, engelsken upåklagelig, og publikummerne rundt Lost Minor lot seg rive med foran scenen på tross av det minimale sceneshowet.

Stella møtte med hip hop-ens minstekrav: En cd-spiller og en backuprapper. Denne formen for start-stopp-konsert er ofte som å komme hjem til en kompis som har fått en ny skive og vil vise høydepunkter fra alle sangene. Så også med Stellas konsert, som på tross av en konsertlengde på bare litt over halvtimen rakk å spille to av låtene i reprise (selvfølgelig var singelen «Take it Back» blant dem). Legg til et underlig mellomspill med allsang av Paul Simons «You can call me Al» som ikke hørte hjemme noen steder, og du har en konsert med en litt underlig vri.

Men i løpet av den korte, forvirrede tiden klarte Stella likevel å overbevise med energi og tilstedeværelse, og fikk lekende lett publikum med seg. Det er gode sjanser for at albumet til 21-åringen vil bli blant høstens høydepunkt.

WALTER N. WEHUS

WALTER WEHUS