Russland vil ikke la Eurovision-bidrag fremføres via satellitt

Russisk TV nekter å la artisten Julija Samojlova (27) fremføre sitt bidrag til den internasjonale Grand Prix-finalen via satellitt, slik EBU har foreslått.

Publisert Publisert

STRID: Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) vil la Julija Samojlova (27) opptre på den internasjonale Grand Prix-finalen via satellitt - men Russland nekter. Foto: AP Photo/Ekaterina Lyzlova, File Foto: Ekaterina Lyzlova / TT / NTB Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ukrainas sikkerhetstjeneste har gitt Julija Samojlova innreiseforbud i tre år. Dermed kan hun ikke fremføre sitt bidrag «Flame Is Burning» i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Ukrainas hovedstad Kiev.

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har foreslått å la det russiske bidraget til sangkonkurransen bli fremført via satellitt, men torsdag kveld melder nyhetsbyrået AFP at russisk TV nekter å bli med i konkurransen uten at artisten selv er til stede.

Norske Jon Ola Sand er Den europeiske kringkastingsunions sjef for Eurovision Song Contest. Til VG sier Sand at de fortsatt har dialog med ukrainske myndigheter, i håp om at alle 43 deltakere får opptre live i Kiev i mai.

– Det er avgjørende at konkurransen holdes fri for politikk, og med tanke på omstendighetene rundt Julias innreiseforbud har vi følt det viktig å foreslå en løsning som kommer seg rundt disse problemene, sier Sand.

Publisert