Mer heder til Vidar Magnussen

Skuespilleren Vidar Magnussen ble i lørdag kveld hedret med Pernillestatuetten. Også Baroniet i Rosendal ble hyllet av Bergen Teaterforening.

Finn Bjørn Tønder

Det var etter premieren på Gunnar Staalesens «Peder Påske» på DNS lørdag kveld at den bergenske skuespilleren Vidar Magnussen ble utropt til vinner av Bergen Teaterforenings Pernillestatuetten 2010. En annen komiker, Trond-Viggo Torgersen, sto for den høytidelige utdelingen.

Bergen Teaterforening, som ble stiftet så langt tilbake som i 1872, gir hvert år Pernillestatuetten til en scenekunstner i Bergen som har gjort en stor teaterprestasjon i det foregående året, eller har stått for stor kunstnerisk innsats over lengre tid. Magnussen fikk prisen for sin innsats ved Den Nationale Scene og særskilt for hans arbeid med sin egen versjon av Rudyard Kiplings «Jungelboken», der han også spilte «Kamelonen».

Baroniet i Rosendal

Bergen Teaterforening deler også årlig ut «Rampeløkten» til en person eller gruppe for aktivt teater-/kulturarbeid i lokalmiljøet. Baroniet i Rosendal fikk prisen for 2010.

— For dets arbeid med å skape en levende kulturarena med et mangfoldig teater- og kulturprogram, sa teaterforeningens formann, Vidar A. Fyllingsnes under utdelingen i kveld.

Magnussen til Oslo

Vidar Magnussen fikk sitt definitive gjennombrudd som skuespiller i Nils Vogts oppsetning av «Rett i lommen» i på Den Nationale Scene i 2009. For sin innsats i Ludvig Holbergs «Mascarade» på DNS samme år, ble han hedret med Komiprisen 2010, for årets gjennombrudd.

Vidar Magnussen er fast ansatt ved DNS, men skal de kommende to år være en del av ensemblet ved Det Norske Teatret i Oslo, før han returnerer til Bergen. Han siste rolle på DNS var som tjener i musikalen «La Cage aux Folles».