— Publikum har kommet med ønsker om mer blues under festivalen. At det blir en gigant som Beth Hart, er jo helt konge, sier festivalsjefen. Han minner om at Hart ofte blir omtalt som vår tids Janis Joplin.

— Større trekkplaster kan vi ikke drømme om, mener Randal.

Fra før er det klart at Kvelertak, DumDum Boys og Monica Heldal kommer til festivalen på Skjerjehamn i Gulen siste helgen i juli 2015. — Med så sterke navn på plass allerede nå er det klart at vi er svært fonøyd. Dette ser ut til å bli tidenes Utkant, sier festivalsjef Randal.

Foruten Beth Hart og hennes band, blir det bluespreget musikk også med trioen MK`S Marvellous Medicine. Bandet ble etablert av Marie Kristin Dale høsten 2013 og har i løpet av sitt første år opptrådd med sin bluespregete og groovy gitarrock på en rekke festivaler.

Pressesjef Linn Dyveke Wilberg forteller at fjorårets festival var rekordstor med 14.300 publikummere som var innom i løpet av festivalens fire dager. Båthavnen var smekkfull, teltcampen også og det samme var båter og busser som fraktet folk til festivalholmen.

Utkant er en av Norges mest spektakulære festivaler. Scenen og publikumsamfiet ligger på holmen Skjerjehamn, som nå er fraflyttet. Wilberg forteller at en av de største utfordringene for arrangørene er selve logistikken.

— Det er dårlig vei til Skjerjehamn så folk kommer stort sett med egen båt, eller de benytter seg av transport som vi setter opp. Vi leier inn ekspressbåt som kjører folk fra Bergen med stopp underveis i Knarvik, Fonnes og Austrheim. Vi setter opp hurtiggående båt fra Eivindvik og busser som kjører folk fra øyene i Ytre Gulen og fastlands-Gulen, forteller pressesjefen.

Artistene trives også.

— Det er faktisk sånn at vi ofte ikke får bandene til å returnere med oppsatt transport siden de trives så godt hos oss. Vi får kjempegode tilbakemeldinger på oppladningen til konserten som vi gir dem med private badeturer med båt ut til øde strender og deilig hjemmelaget mat backstage i den gamle villaen på Skjerjehamn, sier Wilberg.