Dan Børge er tilbake

Dan Børge Akerø er definitivt tilbake i fjernsynsteten. I går klamret han seg til Dorthe Skappels hofter - og ble kåret til Norges beste programleder.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

BRITT SØRENSEN britt.sorensen@bt.no

Med krøllene opp mot Skappels midje var Dan Børge i godt selskap. På hennes andre hofte hang Fredrik Skavlan, mens Kåre Valebrokk myste under tunge øyelokk fra Dorthes barm.

Dorthe Skappels spesialdesignete kjole var et lurt trekk. Dermed kunne hun redusere årets klesskift og konsentrere seg om prisutdelingen og en heller begrenset programlederjobb.

Ellefsens år «Gullruten» er skapt for å gi fjernsynsbransjen en anledning til å hylle seg selv, noe den definitivt gjorde i Grieghallen i går kveld. Hyllet ble også Per Christian Ellefsen, som kan slå fast at 2001 er hans år. Skamrost for sin innsats i filmen om Elling, kunne han i går innkassere prisen som årets tv-skuespiller for sin innsats som den lett tilbakestående Trosten i «Soria Moria».

Bang-Hansen til TV 2? – Det er litt underlig at de aller sureste medarbeiderne i NRK skal dele ut prisen til det morsomste programmet, sa Pål Bang-Hansen da han sammen med Brita Møystad Engseth utførte oppdraget og ga prisen til «Silje og Sigurd – et slags reiseprogram». Like etter måtte Pål Bang-Hansen på scenen igjen, da for å motta Årets hederspris. Også denne gangen var han klar i meldingen: – Hvis TV 2 vil ha meg, så kommer jeg gjerne.

Ikke uventet stakk NRKs Asgeir av med prisen for beste barneprogram – «Fritt frem». Dermed fikk NRK seg to nesestyvere for sin personal— og nedskjæringspolitikk.

Nesten rent bord til NRK TVNorges «Silje og Sigurd – et slags reiseprogram» brøt for øvrig NRK og TV2s prisvinnermonopol. I den konkurransen gjorde NRK nærmest rent bord, med seier for beste underholdningsprogram og beste nyskaper («To trøtte typer»), beste dokudrama («Vi er Vål'enga»), beste magasin («Puls»), beste reportasje og beste ungdomsprogram («Reser»). Med «Fox Grønland» og «Hotell Cæsar» tok TV 2 prisen for beste dramaserie og beste såpe – pluss en velfortjent pris for beste dokumentar. Den gikk til «Rikets tilstand – omskjæring» og ble mottatt av Tonje Steinsland og programmets hovedperson, Kadra, som kom med en betimelig påminnelse midt i all glitteret:

– Fjernsyn er ikke bare underholdning, det kan også redde liv.

GULLGUTTEN: Dan Børge Akerø ble årets programleder og takket sin kone Bente især for hennes deltakelse både i forberedelsene og «nachspielet». (Foto: Helge Skodvin)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Laksevåg-gjengen skapte liv i Vågen. Se bildene fra 17. mai.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Alarmen gikk da de skulle på fest. Da tok Sunniva direkte kontakt med smitte­sporerne.

  2. Tix til finalen: – Det største jeg har opplevd

  3. Bygger skrekkhus i det gamle NRK-studioet på Minde

  4. – Vi har alle hilst på denne måten det siste året. Det føles like sløkket hver gang.

  5. – På vei ut av møtet kaller hun de andre «jævla idioter»

  6. Kommunen har én klar oppfordring etter festhelgen