Plastic Fantastic

Denne helgen har Demi Moores nye kropp verdenspremiere. Demi har brukt to-tre millioner kroner på å skjule at hun er førti.

Tre-fire hundre tusen dollar — det er ifølge ryktene budsjettet på Demi Moores nye kropp som har verdenspremiere denne helgen i filmen «Charlies Angels - Full Throttle».

Den 40 år gamle stjernen har investert i collageninnsprøytninger i ansiktet og leppene, fettsuging av magen og hoftene og nye silikonpupper. Hun har etter sigende også brukt hundretusener på en diettspesialist, en personlig trener, en yoga-instruktør og en kickboksing-ekspert.

Med all denne ekspertisen har trebarnsmoren klart å piske sammen en kropp som ikke står tilbake for de veldreide formene til de yngre «Charlies Angels»-stjernene Camron Diaz, Lucy Liu og Drew Barrymore.

— Hun ser ut som en 17-åring til tross for at hun har født tre barn, gispet en beundrer til bladet People.

Førti er døden i Hollywood

I et miljø der idealet for kvinner er å se ut som en syttenåring, blir man naturligvis usannsynlig fort gammel.

Mot slutten av trettiårene tørker de gode rollene ut for de fleste av Hollywoods kvinnelige stjerner. Da må de begynne å spille mødre mens de mannlige stjernene fortsetter å spille de samme rollene til de er seksti.

I filmen «Blow» spilte for eksempel Rachel Griffiths, som den gang var 33, moren til Johnny Depp, enda han er fem år eldre enn henne. Alternativet er å legge seg under kniven.

Demi Moore var på begynnelsen av nittitallet Hollywoods best betalte skuespillerinne, før hun trakk seg tilbake fra rampelyset. Nå er hun tilbake, for «full pinne», som oppfølgeren til «Charlies Angels» heter.

Demis nye utseende har fått god «kritikk» i amerikanske og engelske medier, som ikke lenger snakker om naturlig og unaturlig, men om god og dårlig plastisk kirurgi. Det er vel ikke lenge før man får anmeldelser for nye kropper og ansikter, på linje med plater og bøker.

Idealet er Michelle Pfeiffer, som får toppkarakterer for sine operasjoner. Det hevdes at hun har hatt både neseoperasjon og proteser i kinnene.

— Hver eneste kvinne du ser på tv som er over 25 har hatt operasjoner, sier komikeren Joan Rivers, som selv er så strukket at hun ser ut som om hun har glidelås i bakhodet.

Jane Fonda, som tidligere preket at man burde lære «å leve med rynkene,» har hatt en full overhaling hos kirurgen. Nå sier hun at hun har bare gjort «det som er påkrevd av noen som jobber i denne bransjen.»

Ikke alle er like heldige

Førti-pluss-stjernene må øyensynlig tenke at alt er bedre enn rynker. Melanie Griffith ser ut som om hun har blåst opp leppene med luftpumpen på en bensinstasjon. Når Ally McBeal-skuespillerinnen Dyan Cannon smiler, er man redd for at øynene skal poppe ut av hodet hennes. Og den falmede skjønnheten Farrah Fawcett minner i dag mest om en Picasso.

Det verste eksempelet er den britiske tv-stjernen Leslie Ash som pumpet så mye collagen i leppene at de ondskapsfulle britiske tabloidene sammenliknet henne med en ørret. Leslie innrømmet etter hvert selv at hun lignet på en fisk.

— Når du blir 42, begynner du å eksperimentere. Det første stedet alderen vises er munnen. Leppene forsvinner inn i munnen. Uheldigvis fikk jeg litt for mye, sier Leslie, ifølge nettstedet Ananova.

Skuespillerinnen Jennifer Grey, som ble stjerne over natten etter filmen «Dirty Dancing», ødela karrieren da hun bestemte seg for å file bort sin store nese. Da hun stilte til audition med sin nye snut, var det ingen som kjente henne igjen. Hun så ut som en helt annen person.

I dag er det botox-innsprøytinger som er aldrende skuespillerinners favoritt. Giften lammer musklene i ansiktet og glatter dermed ut rynker. Men en skuespillerinne uten ansiktsuttrykk kan ikke gjøre jobben sin.

— Ansiktene deres kan ikke bevege seg ordentlig, klager «Moulin Rouge»-regissør Baz Luhrman om Hollywoods stjerner.

Blånekter

Mange av stjernene blånekter fortsatt for kirurgiske inngrep.

Ofte skifter de stil samtidig som de viser frem sin nye kropp - dermed kan de skylde på en ny frisyre, for eksempel.

Denne taktikken ble også brukt av Elizabeth Hurley. Når sladrebladene hevdet at hun hadde gjort nesen mindre, påsto hun at hun bare hadde nappet øyenbrynene på en annen måte.

Andre gidder ikke å blånekte, og prøver i stedet med humor.

— Det er dyrt å se så billig ut som dette, sier Dolly Parton om sitt utseende.

Cher innrømmer bare silikonpuppene sine, men har ifølge ryktene også fikset på nesen, tennene, kinnbena, magen, rumpen og navlen, i tillegg til ansiktsløftninger og fettsuging. Demi hevder at hennes perfekte ytre er et resultat av at hun er lykkelig.

— Jeg tror at utseendet påvirkes av hvordan vi har det mentalt og følelsesmessig, sa Moore til engelske News of the World.

Det blir bare litt lettere hvis man har et par millioner i tillegg.

KILDER: People Magazine, Entertainment Weekly, imdb.com, ananova.com, eonline.com

MILLIONKROPP: Det koster flesk å være sexy sylfide når du er førti. Demi har punget ut med flere millioner for sin bli-ny-operasjon. FOTO: REUTERS/DARREN MICHAELS/COLUMBIA PICTURES