Gallerirunden

Gerhard Stoltz viser nye malerier på Galelri Giga på Stord. han er en av kunstnerne vi er innom på helgens gallerirunde.

Kari Fauskanger

Islandske bilder

Byens eneste fotogalleri, Galleri F, åpner vårsesongen med Eirik Holmøyvik på programmet. Fotografen bor i Bergen og arbeider med svart/hvitt bilder. På utstillingen viser han en serie landskapsbilder fra Island.

_Åpner lø. kl. 13. Til 25. febr.

Galleri F, Lodin Lepps gt. 4_

Lange linjer

Laila Aas Birkeland fikk sin kunstutdannelse i London på slutten av 50-tallet. Seinere var hun også student ved Vestlandets kunstakademi. I de siste årene har kunstneren arbeidet mest med vannfarger. Hun tilstreber en enkel uttrykksform og arbeider mye med linjer.

_Åpner lø. kl. 13. Til 25. febr.

Galleri Oz, Det gamle kommunehuset, Postvegen, Os._

Nye bilder

Raymond Slåttli, grafikk og tegning.

_Åpner lø. Til 25. feb.

Galleri Langegården_

Veteran

Gerhard Stoltz, forfatter og billedkunstner fra Bergen, men bosatt på Tysnes i snart 20 år. Han har arbeidet med skulptur og maleri og dessuten hatt ansvar for større utsmykninger, som Tårnplass i Bergen. Nå stiller han ut maleri og akvarell.

_Åpner lø. kl. 12. Til 25. febr.

Galleri Giga, Leirvik, Stord_

Frodige krukker

Keramiker Linda Jansson Lothe henter inspirasjon fra eventyr og myter, musikk og film. Til krukkene hun viser på Galleri Format har hun hentet impulser fra Art Deco og Jugendstil. Fortellingen er viktig for kunstneren og hun beveger seg i feltet mellom kitsch og kunst.

Åpner lø. kl. 13. Til 25. febr.

Galleri Format, Vågsallmenningen 12.

Lyst og lett

Linda Øgaard har tidligere arbeidet mye med stedsspesifikke arbeider. Hun har blant annet laget et av kunstverkene i Klostergarasjen. Det siste året har hun fordypet seg i maleri og tegning. Hun bruker lyse, lette farger og formspråket beveger seg mellom det abstrakte og det figurative.

_Åpner lø. kl.14. Til 25. febr.

Galleri Kronstad Hovedgård, Kronstadveien 30 (250 m. fra KK)_

Kunst som prosess

Billedkunstneren Gitte Sætre har samlet en umake gruppe i galleriet sitt denne måneden. En forfatter, en forsker, en keramiker, en filmskaper og enda noen flere skal drive kunstnerisk prosjektarbeid. Hver lørdag og søndag får publikum kikke inn i Kunst i Badet og se hva som skjer. Resultatet skal være klart til utstillingsåpning 24. febr.

_Åpent lø. og sø.

Kunst i Badet, Alvøen_

Frekt og frodig

Eva Storetveit, maleri.

_Åpner lø. kl. 12. Til 25. feb.

Lille Atelier, Lille Øvregt. 16_

Galleri F: Eirik Holmøyvik, foto

Galleri Giga: Gerhard Stoltz, maleri og akvarell.

Galleri Format: Linda Jansson Lothe, keramikk.

Galleri Kronstad Hovedgård: Linda Øgaard