Statist-misser

Frøken Norge-siddiser spiller fine fruer i ny norsk familiefilm.

  • Helene A. Aasen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Både Kathrine Sørland og Lene Egeli – årets frøken Norge – dukker opp i «Yohan» som har premiere på norske kinoer neste sommer.

— Kjempegøy

Begge missene deltok på innspillingen av filmen i Kristiansand denne helgen, og hadde et par replikker hver. Ellers gikk jobben mest ut på å se pen ut, denne gang i gammeldagse kjoler og hatter.

— Det var kjempegøy, utrolig spennende å få være med på filmsettet. Jeg har jo aldri vært med i en film før, selv om det var en bitteliten rolle, sier Sørland.

Har statisttilværelsen gitt mersmak, altså?

— Ja, definitivt. Jeg liker både film og tv, og dette er en så flott familiefilm. Men jeg var mest opptatt av å få presset på meg den kjolen, og det gikk akkurat, sier den høygravide Sørland.

Kjendisspekket film

I tillegg til Sørland og Egeli dukker det opp en rekke kjendiser i filmen, blant annet Morten Abel, Dennis Storhøi, Agnete Håland og Alejandro Fuentes.

«Yohan» blir Norges største barnefilmproduksjon noensinne, og handler om barn som drar rundt på Sørlandet for å jobbe på ulike gårder på slutten av 1800-tallet.

Hovedrollen spilles av Robin Pedersen Daniel (14) fra Mandal.

Barnevandring

Historien er basert på opplevelsene til to tidligere barnevandrere regissør og manusforfatter Grete Salomonsen møtte i USA.

Mange av de norske barnearbeiderne emigrerte til USA så snart de var konfirmerte, og deler av «Yohan» foregår i New York.

— Det er ikke alle som vet om disse barnevandringene på Sørlandet, og jeg tror det blir en ny opplevelse for mange som ser filmen, sier Sørland.

«Yohan» produseres både på norsk og engelsk, og skal distribueres til 30 land.

Publisert: