Tommelen opp for norsk action

Nok en gang er det den norske snowbard-filmen «Switch» som er mest sett på norske kinoer i helgen.

Publisert Publisert
 • Ann-magritt Arnli
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Selv om besøkstallene ikke er revolusjonerende gode, er det fremdeles godt over 19.000 nordmenn som har valgt å senke sitt legeme ned i kinostolene for å få med seg historien om 17 år gamle Mikkel som viser ferdighetene sine på snowboard på Voss. Temaet i det norske actiondramaet «Switch» er godt gjenkjennelig for de fleste ungdommer, som ofte utgjør en stor del av kinopublikummet i helgene. Både kjærlighet/håpet om kjærlighet, kampen om å bli akseptert i vennegjengen og tøffe actionbilder og halsbrekkende stunts i det hvite element virker tydelig tiltalende på mange norske kinogjengere.

Ifølge statistikken fra Filmweb har «Switch» allerede passert den norske filmen Mars og Venus, på oversikten over årets mest sette filmer.

Les mer om «Switch» på filmweb.

Latterlig fra high-school

Som en god nummer to på kinotoppen denne helgen, finner vi den amerikanske komedien «Superbad», som hadde premiere denne helga.

Filmen, som er regissert av ikke ukjente Greg Mottola, er en klassisk og fengende high-school komedie med et tema som aldri slår feil; kåte, frustreste unggutter gjør et veddemål om å få lagt ned flest mulig damer for å gjøre seg klare for universitetstiden. Historien tar likevel en litt annen vending... Etter en lenge planlagt og meget fuktig fest, hvor hovedmålet var å skaffe seg damer, finner de to hovedpersonene, Evan og Seth ut at frykten for å miste hverandre når de reiser hver til sitt blir mye viktigere enn damene. Dermed blir temaet i hovedsak vennskapet dem i mellom.

Anmelder Karen Durbin fra Elle Magazine skrev dette om filmen:

«En komedie i American Pie-stil, bare milevis smartere og mye mer morsom. »

Som nummer tre på lista over mest sette filmer på norske kinoer denne helga, finner vi fremdeles animasjonsfilmen «Rottatouille», om gourmetkokk-rotta Remy. Filmen ble denne helga sett av 9115 nordmenn.

Kinotoppen, helgen 9. til 11. november:

 • «Switch»: sett av 19.082
 • «Superbad»: sett av 12.113
 • «Rottatouille»: sett av 9.115

Foto: Filmweb

Foto: Filmweb

Foto: Filmweb

Publisert

Sakene flest leser nå

 1. 15.000 i bot for ruskjøring med elektrisk løperhjul

 2. Hun reddet turfølge som gikk seg fast ved Trolltunga i natt: – De var våte og kalde

 3. Her økte boligprisene i Vestland mest

 4. Her har antall voldssaker blant tenåringer gått kraftig opp: – Vi er bekymret

 5. Mann tiltalt for nachspiel-voldtekt

 6. – Dette er ikke Haukeland sitt ansvar alene

 1. Film