Mer muslimhets fra Bardot

Nå er til og med aktor lei av å ha filmstjernen på tiltalebenken.

Hanne Tenfjord Skodje

Rettssaken hvor den fordums filmstjernen Brigitte Bardot står tiltalt for rasehat mot muslimer startet tirsdag. Det er hele femte gang Bardot er tiltalt for å ha kommet med krenkende uttalelser om islam og muslimer, melder Reuters.

– Ødelegger landet vårt

Bardot, som er en forkjemper for dyrs rettigheter, ble denne gang anmeldt av antirasistiske grupper etter at hun skrev et brev til president Nicolas Sarcozy hvor hun omtalte muslimenes skikk Eid al-Adha. Ifølge skikken blir et lam eller et annet dyr ofret til minne om profeten Abraham – som var villig til å ofre sin sønn for Gud.

Det muslimske samfunnet «ødelegger landet vårt og tvinger på oss sine skikker», skriver hun i brevet, som ble offentliggjort av hennes egen organisasjon.

Betinget fengsel

Siden 1997 har 73 år gamle Bardot fått bøter fire ganger for rasisme, den første på 1500 euro (ca. 12.000 kroner) og den siste på 5000 euro ( ca 40.000 kroner). Denne gangen vil aktor imidlertid ha to måneder betinget fengsel og 15.000 euro (ca.120.000 kroner) i straff for sex-bomben som trakk seg tilbake fra rampelyset på 70-tallet.

– Jeg er litt lei av å straffeforfølge Mrs. Bardot, uttalte aktor Anne de Fontette da hun forklarte hvorfor hun ville ha strengere straff enn vanlig.

Største muslimske befolkning

Frankrike har Europas største muslimske befolkning. Fem millioner, eller åtte prosent, av innbyggerne har islam som sin tro.

Bardot har tidligere uttalt at Frankrike blir invadert av «lamslaktende muslimer» og har utgitt en bok som angriper homofile, immigranter og arbeidsledige. Boken fikk tittelen: «Isamifiseringen av Frankrike».

Bardot har ikke vært i rettssalen under sakens gang fordi hun ikke har hatt helse til det. Dommen er ventet om noen uker.

AP/Scanpix