U2-stjerne hetses av naboene

The Edge vil bygge luksushus i uberørt natur.

Publisert Publisert
  • Håvard Prestegården
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Når de ikke er opptatt av miljøvern, fattigdom og verdensfred, går ikke superstjernene i U2 av veien for å fronte mindre politisk korrekte saker.

Fra før har de hisset på seg Dublins innbyggere med planene om å bygge «U2 Tower», som er ment å bli Irlands høyeste — og etter enkeltes mening mest upassende - bygning. Det var heller ikke særlig populært at bandet nylig flyktet til Nederland for å spare skatt.

- Hyklersk

Nå har gitarist The Edge terget på seg naboene i Malibu i USA. Årsaken er planene om å bygge fem luksusboliger i urørt natur ved Stillehavet.

Strøket er bebodd av kjendiser som filmregissør James Cameron og skuespiller Kelsey Grammar. Naboene har nå satt i gang en kampanje for å stoppe byggingen. De mener den vil ødelegge dyrelivet, skape forurensing og støy og bidra til erosjon.

— Fjellsiden vil få varige skader. Og dette kommer bare noen få mennesker til gode. For en person som er så høyt aktet, er det hyklersk å planlegge noe slikt i et så sårbart område, sier lokalpolitiker Jefferson Wagner ifølge The Independent.

Kastet ut bueskyttere

The Edge har tenkt å bo i et av husene selv. Et annet skal brukes av forretningspartneren Derek Quinlan, mens de tre andre hjemmene skal selges. Men først må planene godkjennes av lokale myndigheter, som nå blir nedrent av hissige naboer.

Ifølge The Independent har det vært ondt blod mellom The Edge og naboene helt siden den lokale bueskytterklubben ble kastet ut fra eiendommen da U2-stjernen kjøpte den i 2006.

Hovedpersonen avviser kritikken:

— Disse hjemmene vil bli blant de mest miljøvennlige i Malibu. Jeg er skuffet over at enkelte enten ikke kjenner til fakta i saken, eller har skjulte motiver, sier The Edge.

Publisert

Les videre

  1. U2 på 360-graders turné

  2. U2 på billigsalg

Foto: AP

BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN
  1. Musikk