Stjernekrig-feber i Bergen

«Star Wars: The Force Awakens» har solgt over 9000 billetter før premieren onsdag.

Publisert Publisert

STAR WARS: Her et bilde fra den nye filmen, «Star Wars - The Force Awakens» Foto: Filmweb

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Vi har hatt en voldsom pågang. Jeg husker det var mye blest om Harry Potter-filmene i sin tid. De solgte rundt 5000 på forhånd, sier programsjef Stein Sørensen på Bergen kino.

Mer enn Fifty Shades

Når de første visningene av den nye «Star Wars»-filmen kjøres i gang klokken 10 onsdag morgen, er det nærmest fullt i alle saler. Totalt er det satt opp 20 forestillinger på premieredagen – også det rekord for en enkeltfilm. Det blir ulike aktiviteter på kinoen hele dagen.

Les også

Bergenseren Rune er blitt skutt og drept i en «Star Wars»-film

Til sammenligning solgte «Fifty Shades of Grey» 7500 forhåndsbilletter i Bergen tidligere i år. Det ble sett på som sensasjonelt.

Stein Sørensen ser at «Star Wars»-universet tiltrekker seg flere generasjoner. Derfor blir også forhåndssalget større enn på nyere kultfenomener som «The Hunger Games» og «Twilight».

Les også

Cannes hedrer Lucas

Også James Bond selger langt færre billetter på forhånd.

«Bølgen» topper

— Men «Spectre» har allerede passert 50.000 solgte billetter hos oss, mens «Bølgen» er over 60.000 nå. Det er ikke alltid fenomen-filmene selger mest totalt. Jeg blir veldig glad hvis «Star Wars: Force Awakens» i hvert fall klarer 30.000 besøkende i Bergen, sier Sørensen.

Les også

Kapabel klonekrig

Han har tidligere Star Wars-filmer å sammenligne med. Den aller siste i rekken, «Star Wars: Sithene tar hevn» solgte 29.821 billetter i 2005, mens den første av comeback-filmene, «Star Wars: Den skjulte trussel», solgte over 36.000 billetter i 1999.

Publisert