Countryartist Tore Andersen er død: - Hele miljøet gråter

Den erfarne country-artisten døde brått og uventet av sykdom 2.juledag, 55 år gammel. - Han var en fantastisk person, sier musikerkollegaer og venner.

Tore Andersen var en erfaren country-artist. I 2010 vant han Spellemannsprisen.
  • Aftenpsoten
  • June Westerveld
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Han var enav de beste vi hadde. Uten tvil. Dette er bare fryktelig trist, hele miljøet gråter, sier country-artisten Ottar «Big Hand» Johansen, til aftenposten.no.

Han har vært god venn og nær kollega med Tore Andersen i 25 år. I høst var de på turné sammen, og senest 22. desember spilte de førjulskonsert sammen på Kampen Bistro i Oslo.

Tore Andersen var 55 år gammel da han døde brått og uventet av sykdom 2. juledag på vei hjem fra et familieselskap.

— Mine tanker er nå hos hans nærmeste familie, sier Johansen.

En av de største

Andersen var country-artist, musiker og låtskriver, og beskrives som et av de aller største musiker-talentene vi hadde.

Han var født og oppvokst i Sørkedalen utenfor Oslo, men flyttet allerede i ung alder til Prestebakke utenfor Halden, og derfra til Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Som 19-åring vant han Trøndersk Talent i 1979 og fra 1982 til 1992 var han vokalist og gitarist i trønderbandet Vikings. Han har gitt ut tre solo-album og medvirket i en rekke andre country-utgivelser, både som sanger, gitarist og låtskriver. I 2010 vant han Spellemannsprisen i klassen country for «Right Around the Corner» .

Undervurdert

— At Tore er død var en sjokkbeskjed å få. Han var en særs dyktig komponist og sanger og en fantastisk person. Han tilhørte eliten og var egentlig undervurdert på det han laget, sier keybordartisten og vokalisten Casino Steel (Stein Groven). Han har jobbet tett med Andersen i flere år og spilte også sammen med ham i den siste konserten på Kampen Bistro 22. desember.

Også country-artisten Claudia Scott trekker frem Andersen som en av de virkelig store.

— Han var hel ved og han hadde alt som skulle til. Han var beskjeden og ikke en type som fremmet seg selv. Det er nok årsaken til at han ikke var så kjent som han burde vært. Han var en god venn, at han er død kom som et sjokk. Nå tenker jeg påfamilien hans, sier Scott.

- En tenker

Sangeren Rita Eriksen har også jobbet med Tore Andersen, spesielt på 90-tallet. Hun mener han burde vært allemannseie i Norge.

— Han hadde alt, og hvis han hadde hatt et ønske om å bli kjent, så kunne han blitt det. Han var spesielt talentfull og flink, og jeg tror årsaken til at ikke alle nordmenn vet hvem han er er at han var beskjeden. Han hadde ikke spisse albuer. Men han hadde fortjent mer oppmersksomhet.

Kjente låter

Tore Andersen ga ut sin debut-CD «The Hero in Me» i 1993. Blant sangene som fikk oppmerksomhet på norsk radio var «Watching the Snow», «Hearts (They Fall in Love)» og «The Fool I Am». Videoen til sistnevnte sang var en av de første europeiske musikkvideoene som ble spilt på Country Music Television (CMT) i USA.

Albumet Tore Andersen (1998) inneholdt blant annet singelen «Hard Water» og ga Andersen et publikum også i USA, Sveits og Nederland. Oppfølgeren Right Around the Corner (2009) vant Spellmannsprisen 2009 i klassen country. Singelen «Goodbye Blues» ble A-listet i NRK P1.

Publisert
BT anbefaler

Lørdag er siste åpnings­dag på to år. Dette skjer med butikkene.

Bare et fåtall får nye lokaler.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fullt på Spelhaugen: – Folk blir bedne om å snu

  2. To personar redda frå brennande båt

  3. Hyttebyggeren ble tatt for farlige arbeidsforhold. – Vi lurer på hva slags ansvar vi har.

  4. Jord og stein fall ned – veg i Vik stengt

  5. Lørdag er siste åpnings­dag på to år. Dette skjer med butikkene.

  6. Brann får «mester­liga-støtte»