Suser gjennom rommet

Monstereo kaster seg fryktløst ut i det.

Monstereo: «Spacesuits, on!» (Klangkollektivet/VME)

  • Anna Ofstad
Publisert:

Det er ikke bare bandet Monstereo som her debuterer med en fullengder. Dette er også den første utgivelsen til det bergensbaserte multiselskapet Klangkollektivet. De har som overordnet mål å vise frem Bergens alternative musikkscene, noe Monstereo markerer med et stort smell av en plate.

Med verdensrommet som inspirasjonskilde, saumfarer kvartetten områdene utenfor atmosfæren ved hjelp av jammende postrock. Det er en lang og hektisk reise, de fleste av sporene på platen glir over i hverandre og byr på heftige temaskifter med bred variasjon. Bandet liker å utforske ulike uttrykk, de sveiper innom hardrocken, men dveler også ved svevende og mer jazzinspirerte partier. Gitarene styrer showet i det psykedeliske lydbildet, mens trommene sørger for en stadig utforskende driv.

Monstereos melodiøse riff og låtstrukturer gjør at sammenligningen med Motorpsycho ikke er til å komme utenom. Bandet stadfester likevel at dette ikke er et uttrykk Motorpsycho har patent på. Jomfruturen gjennomføres på fascinerende selvsikkert vis – i det som mildt sagt er et krevende musikalsk landskap.

Enig med vår anmelder? Si din mening!