Walker vinner pris

Alan Walker er en av ti som vinner årets European Border Breakers Awards (EBBA), den europeiske musikkprisen for fremadstormende artister.

VANT: Alan Walker vinner europeisk pris for nye fremadstormende artister. Roar Christiansen

Bergensartisten er den første som er annonsert, mens de ni andre blir kjent de nærmeste ukene.

EBBA hyller nye og grensesprengende artister som skaper dagens og morgendagens musikk.

Mø og John Newman

Andre tidligere vinnere er Stromae, Gabriel Rios, Hozier, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Aurora, Disclosure, John Newman, C2C, Tokyo Hotel, The Script, Years and Years, Robin Schulz, Carnival Youth, MØ og Selah Sue.

Les også

Walker filmer unik bergensreklame

I pressemeldingen heter det at Music Moves Europe er et EU-program for både entusiastiske konsertgjengere til musikkindustrien som er dedikert til å skape musikken du elsker.

Får prisen i januar

EBBA er én av EUs måter å feire europeisk populær og kontemporær musikk, gjennom å samle artistene, musikkindustrien og fans for å feire europeisk musikk. Hvert år mottar ti europeiske artister en EBBA Award som anerkjennelse av deres suksess i andre land enn sitt eget.

Vinnerne vil motta prisen i en seremoni ledet av TV-personligheten og musikeren Jools Holland på Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen, Nederland, 11. januar 2017. Seremonien vil inkludere opptredener av vinnerne.