Vossajazzpris til Berit Opheim

Berit Opheim fikk Vossajazzprisen for 2005 like før Tingingsverket ble fremført i Voss Idrettshall i går kveld.

Publisert:

En populær prisvinner kvitterte med å synge «ein pitte liten trudelutt» som hun sa.

I begrunnelsen for prisen sa utdeler Berit Eldøy fra Hordaland fylkeskommune at prisen gikk til en av Hordalands beste utøvere som også hadde gjort seg bemerket utenfor landegrensene.

— Prisvinneren er en sjangerkrysser av format, og nå har hun også komponert sitt eget stoff som skal fremføres under Vossa Jazz søndag, sa Eldøy. Da var det egentlig ikke nødvendig å si at den attende vossajazzprisen gikk til Berit Opheim.

— Tusen takk til dem som har bestemt dette. Jeg føler med skjelven, ydmyk og hudløs, sa prisvinneren i en kort takketale før hun avsluttet med å synge.

Berit Opheim er en fremragende vokalkunstner som behersker mange sjangere. Hun har gjort mye for å lære opp unge vossinger i kveding. Under siste Osa-festival sang hun tidligmusikk sammen med Rolf Lislevand (lutt) og Bjørn Kjellemyr (bass). I dag fremfører hun eget stoff sammen med Kjellemyr og Nils Økland på hardingfele. Hun har også deltatt på flere jazzplater, bl.a med gruppen Utla.

Berit Opheim er også, så vidt festivalsjef Lars Mossefinn kunne huske, den første kvinnelige artisten som har fått prisen.