For en time siden var det pressekonferanse på et av Londons mest fasjonable hoteller, Corinthia ved Trafalgar Square. Tyldum var en naturlig stjerne blant sine berømte skuespillere, Benedict Cumberbatch og Keira Knightley.

På spørsmål fra BT var det ikke annet enn lovord som kom ut av munnen til filmens hovedrolle, Cumberbatch, en av de hotteste skuespillerne på planeten.

— Noen synes kanskje det er rat at en nordmann regisserer en så britisk historie, men ikke jeg. Morten laget en fantastisk mørk thriller, «Hodejegerne», og det å få inn det talentet i «The Imitation Game» var veldig viktig. Vi fant tonen umiddelbart. Morten ga meg mange gode råd. Vi var også enige om alle valg. Han er en sterk regissør, sier Cumberbath.

— Få med at han er hyper, skyter Knigthley inn.

— Det er riktig, ler Cumberbatch. - Morten har en ekstraordinær energi. Jeg ble smittet, begynte nesten å stamme foran kamera. Morten er hele tiden i bevegelse.

Prater om Oscar

Tyldum sitter ved siden av - og kan ikke annet enn å smile foran en fullsatt forsamling. Han får nesten like mange spørsmål som stilikonet Keira Knightley. Og Oscar-buzzingen blir sterkere og sterkere.

— Jeg kan ikke unngå å høre folk prate om Oscar. Om det får flere til å se filmen, er det fantastisk. Det er, ærlig talt, alt jeg bryr meg om. Filmen fortjener et stort publikum, sier Cumberbatch

Morten Tyldum er født og oppvokst i Bergen, men flyttet til Sotra i fjerde klasse. Etter noen år på Universitetet i Bergen, gikk turen til New York, 20 år gammel. Siden har han knapt sett seg tilbake.

Nå bor han og konen Janne i Los Angeles sammen med sønnen Benjamin. Og lovnaden om å besøke mamma Liv og pappa Gunnar i Arefjordsdalen på Sotra hvert år, klarer han ikke helt å oppfylle. Til det har karrieren tatt for mye av.

Fra Sotra til Hollywood

Derfor er han glad for at foreldrene samt broder Bård Tyldum, som er barnevernsleder i Fjell kommune, er over til London for å dele det store øyeblikket.

Problemet er at de knapt får sett Morten, for han dras i alle retninger av agenter, produsenter, journalister og andre som vil ha en bit av kaken. Derfor har han hyret inn en personlig assistent fra LA som hjelper med detaljer og avtaler.

BT får audiens med ham senere i dag. Mens torsdagen er satt av til familiegjøremål.