Dansk stjerne hyller bergenser

Den danske «Game of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau (44) skryter hemningsløst av bergenser Morten Tyldum.

Publisert Publisert

POPULÆR: Nikolaj Coster-Waldau er virkelig i vinden. Foto: LUCY NICHOLSON

HODEJEGERNE: Synnøve Macody Lund, Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau avbildet før innspillingen av «Hodejegerne».

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Morten er fantastisk. Jeg er utrolig imponert av «The Imitation Game». Det er veldig få regissører som kunne kommet utenfra og laget noe slikt som sin første film i Hollywood-systemet, sier Coster-Waldau til BT.

Vi treffer ham på European Film Awards i Riga. 44-åringen fra Rudkøping er blitt internasjonal stjerne etter rollen som Jamie Lannister i fire sesonger av «Game of Thrones». Han kom til Riga direkte fra settet på sesong 5, som nettopp er ferdig innspilt.

Hodejegerne

Han kjenner Morten Tyldum fra Sotra/Bergen, som nå gjør furore i Hollywood med «The Imitation Game». Filmen åpner på norske kinoer 1. juledag.

Coster-Waldau spilte den elegant sleipe Clas Greve i Tyldums internasjonale døråpner «Hodejegerne». Og har bare godord.

— Morten er enormt dedikert til arbeidet. Sinnssyk profesjonell. Det ser du også på «Hodejegerne», som ble en veldig bra film, underholdende og morsom.

— Morten har sagt til BT at alle i Hollywood har sett «Hodejegerne» og at det har gitt ham tilgang til de mektigste produsenter og skuespillere i filmbyen. Har filmen også hjulpet din internasjonale karriere?

— Helt sikkert. Det er riktig at de fleste har sett «Hodejegerne». Den kom ut da Sesong 2 av «Game of Thrones» var aktuell, så jeg fikk en veldig fin flyt, sier Caster-Waldau, som siden også har hatt store roller i «Oblivion» mot Tom Cruise, «Den andre kvinnen» mot Cameron Diaz og «Mama» mot Jessica Chastain

Maria Bonnevie

Han er snart kinoaktuell i danske Susanne Biers «En sjanse til». Der spiller han en politimann som mister grepet og bryter alle regler for å gjøre det han føler er rett. Hans kone spilles av Maria Bonnevie.

— Maria er fabelaktig. Vi jobbet hardt. Det var en krevende og voldsom film å gjøre. Men vi drar også publikum inn i historien ved hjelp av klare thrillerelementer.

— Deilig å jobbe i Danmark igjen?

— Ja. Men jeg vil også gjøre mer film i Norge. Jeg må finne en balanse mellom de store prosjektene utenlands og de veldig spennende rollene på hjemmebane.

— Norske Kristoffer Hivju er med i «Game of Thrones». Har dere møttes?

— Nei. Jeg har sett ham på skjermen og i den flotte filmen «Turist», men aldri i levende live. Det blir slik når vi ikke deler scener. Men jeg håper jo at vi snart krysser våre spor, sier den sympatiske dansken.

Publisert