Vakkert

Sofistikert og moderne

Publisert Publisert
  • Olav Gorseth
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mats Eilertsen har bidratt til en rekke norske plateutgivelser, blant annet som bassist for Tord Gustavsen og Solveig Slettahjell. Men «Skydive» er hans eget verk. Han har skrevet alt materialet selv og utvidet sin faste kvartett til en kvintett. Det betyr at saksofonist Tore Brunborg, gitarist Thomas T. Dahl og trommeslager Olavi Louhivuori har fått med seg pianisten Alexi Tuomarila, de to siste er blant annet kjent fra Tomasz Stankos band.

Når komposisjonene er melodisk vakre og varierer over et bredt spekter av uttrykk og musikerne er av slikt kaliber, må det nesten blir godt resultat. Det har det da også blitt. De enkelte medlemmene i kvintetten får utfolde seg mens Eilertsens bass stort sett synger i bakgrunnen. Det er naturlig nok mye dynamikk mellom gitar, piano og saksofon her.

«Skydive» er en nytelse av sofistikert vakker musikk som samtidig har motstand og utfordringer nok i seg til at den aldri blir uinteressant. Her er hymner som «Parachute Psalm» og den eksperimentelle, lett oppjagede «The Void», ytterpunkter i en helstøpt jazzplate som det er lett å anbefale.

Er du enig med vår anmelder?

file615yhkyagxhcnxjyft.jpg

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  2. Rådmannen sov knapt på flere uker etter møtet med familien: – Jeg angrer ikke

  3. Kim-André er verdensmester i dødsing. Her kaster han seg i sjøen på Nordnes.

  4. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.

  5. – Han ble funnet med store kuttskader og sto i fare for å dø

  6. Hellas krever småbarnsmor fra Bergen utlevert: – Helt ubegripelig

  1. Musikk
  2. Musikkanmeldelse