Elvis klar for Bergen

Trekløveret Elvis Costello, Kurt Vile og Roky Erickson dukker opp på konsertscener i Bergen i løpet av de neste månedene.

Publisert Publisert

KLAR FOR BERGEN: I august kommer Elvis Costello til Bergen for å spille i Røkeriet på USF Verftet.

I august skal Elvis Costello spille i Røkeriet på USF Verftet med sitt backingband The Impostors. Costello har vært en aktiv musiker siden begynnelsen av 70-tallet, da han spilte rundt om på puber i London. Han ble senere del av den engelske punk/nyveiv-scenen og kom med sitt debutalbum "My aim is true" i 1976. ## Psykedelisk kulthelt

58-åringen fra London forbindes som ofest med sitt gamle backingband The Attractions, men han har nå med seg The Impostors.

Men før Costello inntar Røkeriet, spiller Roky Erickson på Ole Bull Scene. Kulthelten er kjent fra bandet 13 th Floor Elevators, og regnes som en av pionerene innen psykedeliaen. 13. mai inntar han Ole Bull Scene. Erickson har tidvis hatt store narkotikaproblemer og karrieren lå lenge i grus, men i 2005 gjorde han comeback, en historie som blir fortalt i dokumentarfilmen "You're gonna miss me"

Countryfisert fra Philadelphia

1. juni er det på Garage duket for Kurt Vile & The Violators. Kurt Vile er kjent som en av grunnleggerne av bandet The War On Drugs, som ligger i et alternativt country-landskap. Med sitt nye prosjekt slapp Vile platen "Smoke Ring For My Halo" i 2011, rett over påske kommer han med helt nytt soloalbum.

Publisert
BT anbefaler

Her kjører den nye treneren inn på Stadion

Kåre Ingebrigtsens første finte? Å fly via Oslo i stedet for å gå på det samtidige direkteflyet til Bergen.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Slik var det i Bergen med tidleg skjenke­stopp: – Oppsikts­vekkande

  2. Politiet har rykka ut til fleire heimefestar: – Det renn inn

  3. Derfor valgte Brann Inge­brigtsen foran Knutsen

  4. Jente (3) døde etter å ha falt i sjøen

  5. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

  6. Fadderveka på BI avlyser alle utelivs­arrangement