Gaute ble Farmen-vinner

Gaute Grøtta Grav (22) vant siste runde og stakk av med både bil og hus som førstepremie i TV 2-serien «Farmen».

Publisert: Publisert:
Per Jon Odéen

— Det hele er litt merkelig, det har ikke helt gått opp for meg at jeg vant både huset til over en million kroner og en fin bil. Men seieren var rett og slett bare bonus for meg, jeg tillot meg aldri å tenke at jeg skulle vinne etter hvert som ukene gikk og vi ble færre og færre igjen, sier romsdalingen Gaute, som er vokst opp i Isfjorden like ved Åndalsnes.

Musikkutdannet i London

Gaute har musikk som sin store hobby, og har allerede bak seg studier ved den berømte Lipa-skolen i Liverpool, akademiet som Paul McCartney så ivrig har støttet og drevet frem.

— Hvordan var det å leve under så enkle og primitive forhold som dere gjorde?

— Selv om jeg er oppvokst på gård og var fortrolig med dyrehold, var det mye jeg aldri hadde vært borti. Jeg har vel bevist at det kan at sin tid å melke en ku! flirer Gaute.

— Var det flott å slippe alt stresset og kavet som det er i vår tid, ble det en slags ferie?

— Nei, ikke ferie når det gjelder komfort, vi lå på halmmadrass og fikk bare ha teppe, ikke dyne. Vi åt graut til det tøt ut av ørene på oss og det var mye fysisk tungt arbeid. Men kroppen vender seg til det og mot slutten syntes jeg det hele var veldig ok, da ble det mye å gjøre og dagene gikk fort.

Først da han vant i kampen mot Jarle fra Dale, skjønte Gaute at det godt kunne bli finaleplass og kanskje seier i kampen for tilværelsen på «Farmen». Men han tenkte ikke mye på at det skulle bli han som gikk til topps.

Vil savne stillheten

— Denne serien har også påkalt interesse fra de eldre seerne som har moret seg over hvor lite flinke dere var til å jobbe praktisk?

— Men vi var jo det. Dette hadde vi ikke gjort før og vi møtte nye utfordringer. Det er derfor denne serien har slått an, det er ikke bare tull og tøys og baksnakking og intriger. Her har det vært oppgaver som folk hadde en mening om og kunne forholde seg til, sier Gaute og legger til at han kommer til å savne den gode stillheten og at tiden på gården i Hallingdal var en fin opplevelse. Og at han har hemmelig mobilnummer,

Men i går kveld var det fest i Oslo, med alle «Farmen-deltakerne» samlet til nok et gilde.

Publisert:

ARBEID OG GRAUT: «Farmen»-deltakerne spiste graut til det tøt ut av ørene på dem, og det var mye fysisk tungt arbeid. Men spinkle Gaute tålte jobben så godt at han vant. Foto: Foto: TV2