Kinks-kveld med Ray Davies og band

«You Really Got Me», «Lola», «Waterloo Sunset»... Ray Davies tar med seg fullt band og kjente Kinks-låter til Ole Blues 30. april.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

ERIK FOSSEN

— Minimum to tredjedeler blir Kinks-låter, resten blir hans eget solomateriale, lover Gisle Johnsen i Ole Blues.

30. april står altså Ray Davies, frontfiguren fra The Kinks, på scenen i Peer Gynt-salen, med et elektrisk rockeband i ryggen. Arrangørene er blitt lovet en forestilling på rundt 90 minutter, hvorav en hel time altså vies The Kinks og alle bandets slagere.

— Dette har vi forsøkt å få til lenge, det har stått høyt på ønskelisten. Vi fikk ham jo hit i 2000, med Storyteller-konseptet sitt, sier Johnsen.

Spilte alene i 2000

Den gang stilte 59-åringen Davies alene, foran et sittende publikum, med en sjarmerende mimrestund preget av skrøner og godlynt lek med egne sanger. Dermed fikk bergenserne servert roligere versjoner av kjenninger som «Lola», «Sunny Afternoon», «You Really Got Me», «Tired of Waiting for You», «Autumn Almanac» og «Dedicated Follower of Fashion». Når Davies nå kommer tilbake med fullt band vil nok slagerne høres mer ut som de legendariske Kinks-innspillingene fra 60-tallet.

Med sin kombinasjon av umiddelbare rockeriff og britiske eleganse, var The Kinks den gang blant de aller største engelske rockegruppene. Med Ray Davies som låtskriver/vokalist og lillebror Dave på gitar, slo bandet gjennom med «You Really Got Me» i 1964. Etter «Lola» i 1970 ble det lengre og lengre mellom slagerne, men gruppen klarte å holde det gående til langt utpå nittitallet - til tross for et heller kjølig forhold mellom brødrene Davies. Det siste albumet med nytt materiale kom i 1993, og så sent som i juni 1996 opptrådte gruppen på Norwegian Wood i Oslo. Så vidt BT har funnet ut var dette faktisk siste gang The Kinks spilte sammen.

Landåshallen 1966

For mange bergensere er nok uansett det sterkeste minnet om The Kinks fra sommeren 1966, da bandet spilte i Landåshallen. Siden den gang har folk her i byen hatt et ekstra varmt forhold til The Kinks, tror Johnsen.

— Det er vel noe med at det var et av de første bandene vi hadde på besøk her i Bergen. Og alle musikere har jo spilt Kinks-låter, det er en del av barnelærdommen, sier han.

Enkelte har til og med tatt dette noen skritt videre: For tre år siden ga De Musikalske Dvergene og Frode Alnæs ut en hel cd med norske gjendiktninger av Kinks-sanger.

Med stående publikum blir det plass til 1500 mennesker på konserten, som begynner kl. 19.00. Billettene legges ut for salg førstkommende lørdag.

PÅ VEI TILBAKE: Ray Davies fra The Kinks kommer tilbake til Bergen. 30. april stiller han i Peer Gynt-salen med fullt band og kjente Kinks-låter.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Konsert
BT anbefaler

«Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning»

Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning på Bergens største konsertarena enn hva Imagine Dragons klarte…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Dette gjer du om du trur du har korona

  2. Se Ballspark før Brann-Fredrikstad nå

  3. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen

  4. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

  5. Bybanen til Åsane kan bli enda dyrere

  6. – Eg er lei meg for at eg ikkje trudde heilt på det de frykta