Tom Cruise og Nicole Kidman separert

Tom Cruise og Nicole Kidman separeres etter mer enn ti års ekteskap.

— Separasjonen kommer som en stor overraskelse. Jeg hadde ingen anelse om at de hadde ekteskapsproblemer. Forholdet mellom dem var et av de sterkeste innen showbusiness, sier en bekjent av skuespillerparet, ifølge nettstedet Ananova.

Skilles som venner Cruise og Kidman kom med kunngjøringen mandag. Fordi deres respektive skuespillerkarrierer betyr at de ser lite til hverandre, er de kommet til at det beste er å skilles som venner, opplyste deres talsmann i en erklæring.

Ett av Hollywoods aller mest populære par benyttet anledningen til å uttrykke gjensidig respekt for hverandre, både personlig og profesjonelt.

De to tilbrakte nylig mer enn ett år sammen da de spilte inn Stanley Kubricks siste film "Eyes Wide Shut". De har også stått på samme rolleliste i flere andre filmer.

Søt musikk i 1990 Paret møtte hverandre under innspilling av filmen Days of Thunder i 1990, og søt musikk oppstod. De giftet seg julaften samme år. Paret har adoptert to barn, Connor and Isabella.

Her er noen av filmene Tom Cruise (38) har vært med i: Born on the Fourth of July, A Few Good Men, Jerry Maguire, Mission: Impossible, Rain Man, Top Gun og Magnolia.

Syvårskrisen Nicole Kidman (33)tilbrakte tre måneder i Spania i høst, der hun spilte inn filmen The Others. Hun har også vært med i disse filmene: Batman Forever, Malice og To Die For.

I et intervju i 1998 snakket Kidman om ekteskapet sitt. Hun sa blant annet følgende: - Nå har det vart i ni år, og jeg er over syvårskrisen. Det er når du blir elsket, tross alle dine feil, at du virkelig føler deg trygg.

NTB-REUTERS-AFPLos Angeles

.

SEPARERT: Tom Cruise og Nicole Kidman skilles som venner etter over ti års ekteskap, opplyser skuespillerkjendisenes talsmann.(FOTO: REUTERS)