Jubler for jobben som Bowie-oppvarmere

Publisert Publisert
  • Dette er bare helt enormt. Kan ikke helt tro at det er sant, sier Inge Lise Størksen i Ephemera. Jentene fra Laksevåg skal varme opp for David Bowie i kveld. I Oslo er det Karin Park som får æren.
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

OLAV GORSETH

Dermed slipper trioen å bruke billettene de sikret seg ved første anledning. De er nemlig store Bowie-fans alle tre.

Det var i går kveld at arrangør Sturle Viketun fikk kontrabeskjed. Tidligere hadde managementet til Bowie godkjent opplegget med dj-ene Bjørn Torske og Mikael Telle. Nå var beskjeden å skaffe et godt lokalt band som kunne spille live på Koengen. Da var det bare å hive seg rundt.

— Heldigvis kunne Ephemera stille på så kort varsel. Det er jeg veldig glad for. Jeg har stor sans for det de gjør. De har hatt stor suksess og er kjempeflinke. Så det er skikkelig flott at de kunne få denne sjansen. Det er litt trist at vi måtte si nei til de to vi hadde hyret, men ordren fra Bowies leir var helt klar, sier Viketun.

En drøm

Dermed gikk en drøm i oppfyllelse for Ephemera. Inge Lise Størksen vet ikke helt hva hun skal si:

— Vi har akkurat fått vite det, og vi har vanskelig for å fatte at det er sant. Vi er litt skjelvne ennå. Men vi er utrolig fornøyd. Det er helt fantastisk å varme opp for Bowie. For å være helt ærlig, det er bare å varme opp for Bono som kunne ha vært like utrolig. Vi hadde gledet oss sånn til å gå på konserten, og nå skal vi plutselig spille. Vanvittig.

— Og nå håper dere å treffe legenden?

— Ja. Det er vel å håpe på for mye. Men vi skal jo være litt backstage, og da kan det vel hende at vi får et glimt av ham. Og vi har naturligvis en drøm om å få hilse på ham. Det hadde vært noe.

Gjøre god jobb

I all hast har Ephemera fått trommet sammen til en liten gjennomkjøring av det de skal spille i førti minutter fra kl. 1900.

— Vi skal ha en øving og trimme programmet torsdag morgen. Må det. Og så må vi prøve å gjøre en god jobb. Dette er jo en stor ære.

— Spesielt å spille for 13.000 også?

— Det er jo fenomenalt. Jeg vet nesten ikke hva som er størst - å varme opp for en av våre største helter eller å spille for så mange tusen bergensere. Vi er rett og slett i en lykkerus og gleder oss noe enormt, sier Inger Lise Størksen.

Et nytt høydepunkt for Ephemeratrioen altså. Enda bedre enn Spellemannprisen, kanskje?

PS: Fredag spiller Bowie på Norwegian Wood-festivalen i Oslo. Også der blir det en bergensartist som får æren av å varme opp. I går ble Karin Park bedt om å ta jobben, noe hun ikke trengte lang tid på å si ja til.

— Helt fantastisk, en utrolig god nyhet å få, sier Karin Park til Aftenposten i dag.

— Jeg fikk antydninger om dette for en ukes tid siden, og har gått og trippet siden da, sier Park.

Les alt om Bowie-festen i morgendagens BT

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert

Les videre

  1. Slik blir det på Koengen

  2. Sex, drugs og rock & roll

  3. Mr. Cool

  4. Dette spiller Bowie

  1. Konsert
NYTT HØYDEPUNKT: Ephemera svart ja på flekken da de ble spurt om å være oppvarmingsband for David Bowie på Koengen i kveld. Bildet er fra jubelen etter at de sikret seg Spellemannspris tidligere i år. ARKIVFOTO: RUNE NIELSEN
BT anbefaler

Sier livredderne er preget etter ulykken. – Det skjedde ekstremt fort.

Ble gitt førstehjelp på stedet.

LES SAKEN