Action fra Det hvite hus<p/>

Helt grei tidtrøyte.

4 av 6

Det er ingen stor actionfilm dette, men underholdende, det er den.

Når Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria og Kim Basinger stiller opp i samme film, så skulle de fleste ha fått noe å se på, vil jeg tro.

Selv ser jeg at Michael Douglas i en alder av 61 holder seg godt nok til å være agent på flukt med all den fysiske aktiviteten, og ekspertise på all verdens nymotens teknologiske dippedutter, slike farlige flukter krever.

Kiefer Sutherland burde vel strengt tatt valgt seg roller som står noe fjernere fra «24» enn «The Sentinel» gjør det. Men det får bli hans problem. Kiefer er kjekk som FBI— agent, på jakt etter sin kollega, han og.

Kim Basinger har fortsatt den deilige miksen av kjærlighet og varme i seg, og sannsynligvis vil beundrere synes at «den frustrerte fruen» Eva Longoria er god å feste blikket på i «The Sentinel» også. Og det til tross for at hun sant å si ikke får gjort stort annet enn å vise seg frem. Når hun er ute på jobb som agent Jill Marin, da overlater hun stor sett snakkingen til sin partner. Og hva vet jeg: Kanskje det er et bevisst valg fra regissøren Clark Johnsons side å la Eva tie still?

Handlingen i «The Sentinel» kretser rundt livet i Det hvite hus.

Det avdekkes etter hvert drapsplaner mot presidenten, men før filmen er kommet så langt er vi alle blitt delaktige i annen superhemmelighet: Forholdet mellom presidentens frue (Kim Basinger) og den sikkerhetsansvarlige Secret Service-agenten Peter (Michael Douglas) er ikke klarert, for å si det sånn.

Det er solid tempo og en passe dose spenning i «The Sentinel». Spesielt er det flukt over fluktscenene.

ANMELDT AVASTRID KOLBJØRNSEN