Se Kaizers demonuke

Kaizers har filmet seg gjennom miniturneen og lanseringen av «Våre Demoner». Her ser du episode 1 og 2.

  • Janne Hagen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Gitarist Geir Zahl har filmet kaizerne og publikum under lanseringen av den noe eksklusive «Våre Demoner»-platen og påfølgende demon-miniturne. Nå er filmsnuttene publisert på YouTube og Facebook.

– Det er en kjekk turne. Vi tar bandbildene og kjører selv, og spiller på de fire plassene vi slo oss opp på. Cementen, Garage, Blæst og Mono. Det er bare for løye. Normalt spiller vi på de store plassene. Men dette blir kjekt, sa Janove Ottesen da vi snakket med ham i forkant av turneen.

Nå kan du altså oppleve noe av dette gjennom Zahls filmer.

Episode 1 (Saken fortsetter under videoklippet):

Knutsen og Ludvigsen Filmsnuttene, foreløpig er episode 1 og 2 offentliggjort, består av intervjuer med hverandre, backstage-seanser, øvinger og samtaler med gjester som Gustav Lorentzen (Ludvigsen) fra Knutsen og Ludvigsen. Han avslører at han selv og Knutsen (Øystein Dolmen) har funnet ut at de to faktisk aldri har kjent til opphavene sine.

Men at et møte med Kaizers orkester og musikk satte alt på plass; De kommer fra Resistansen! («Resistansen» er et av sporene fra Kaizers debutalbum «Ompa til du dør», og har siden vært sentral tematikk i Kaizers musikalske liv, red. anm.)

Kaizers spilte forøvrig med på fjorårets 25 årsjubileum for Knutsen & Ludvigsens «Juba Juba» som kom ut i 1983. Alt på en uke «Kaizers Orchestra ga ut albumet «Våre Demoner» og spilte fire konserter på en uke, nærmere bestemt uke 18 nå i år. Nå kan du se Geir Zahl, aka Geeza Productions, versjon av hvordan det var.»

Geir Zahl har også laget en 25 minutter lang dokumentarfilm om innspillingen og miksingen av «Die Polizei». Sangen er med på «Våre demoner» som kommer ut i slutten av april. Dersom nedgangstidene fortsetter ser ikke Zahl bort fra at denne typen gjør det selv-virksomhet kan bli en del av hverdagen for norske artister.

– Vi driver et foretak, og dersom vi hadde kunnet bruke like mye penger på musikkvideo som på regnskapsfører hadde vi sluppet å gjøre dette selv. Det er harde kår budsjettmessig i musikkbransjen, sa han da.

Episode 2:

PÅ FILM: Kaizers gitarist Geir Zahl har filmet bandets «Våre Demoner»-lansering og turné.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Musikk
BT anbefaler

«Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

Post Malone er verdens mest populære rapper. Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Gutt på sykkel påkjørt i Vik - skal være bevisst

  2. Flere nettsider er nede. Hackerne truer Jens Stoltenberg og hans familie.

  3. Hele brobesetningen på «Helge Ingstad» handlet uaktsomt, mener Riksadvokaten

  4. «Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

  5. – Hadde vi våknet noen minutter senere, ville vi vært ferdig

  6. NVE vil gi oppdrettsgigant 16,3 millioner i bot: – Vi vil klage