Silja Sol har det siste året spilt over hele verden. I år har det vært spesielt å være vekke fra familien.

– Du ender opp med å sjekke mobilen hele tiden og sove dårlig, sier Silja Sol.

Publisert Publisert

I REPUBLIKKEN: Silja Sol Dyngeland, bedre kjent bare som Silja Sol, og Eirik Wergeland, også kjent som artisten Egge, er gjester i siste utgave av Republikken. Foto: Tuva Åserud

For bare noen dager siden sto Silja Sol på scenen i Tokyo. Som medlem i bandet til Aurora, har hun i løpet av 2019 vært på turné i blant annet Sør-Amerika og Asia.

Det har vært spesielt for henne å være så lenge vekke fra familien akkurat i år.

– Det er kreft i familien, min mor har fått hjernekreft. Så det har vært ganske heftig. Det er cirka et år siden det hele begynte, så dette året har vært veldig mye klump i magen og kniver i hjertet for min del også, sier Silja Sol.

VERDEN RUNDT: Silja Sol har det siste året vært på turné over nesten hele verden. Hun er med i bandet til Aurora, men noen ganger ender hun også opp med å varme opp for hennes konserter. Foto: Tuva Åserud

Hun slapp akkurat låten «Superkresen», som er hennes første utgivelse siden den spellemannvinnende platen «Ni Liv», fra 2017.

Der Silja Sol har brukt litt tid på å komme med første del av det som skal bli oppfølgeren til «Ni Liv», har Eirik Wergeland, som også er kjent som artisten Egge, allerede rukket å gi ut to album i år. Det ene ble attpåtil spilt inn på en helg.

– Jeg har fullt av sanger inni meg. De bare må ut, sier han.

Publisert