Festspillene satser på HP

HP Gundersen får sin egen Logen-kveld på Festspillene i juni. Der blir hans nye amerikanske band presentert.

Publisert Publisert

FESTSPILLENE: HP Gundersen tar med seg Maesa Pullman til Festspillene i juni. Foto: Privat

  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg har nettopp vært seks uker i Los Angeles. Der har jeg møtt mennesker som har forandret livet mitt. Karrieren starter litt fra null igjen, sier HP Gundersen.

61-åringen reiste over til LA for å spille inn plate med soloprosjektet sitt, The Last Hurrah!!. Der bodde han i huset til Hollywood-stjernen Bill Pullman, som i februar har premiere på Stein Winges «Othello» på DNS.

Skryt fra Springsteen-gitarist

Barna hans, Maesa, Jack og Lewis Pullman, er nå alle blitt faste medlemmer av The Last Hurrah!!. Det samme er deres kusine, Rosa. Med på laget er også den drevne LA-baserte studiomusikeren Marty Rifkin, som har vært fast stålgitarist for Bruce Springsteen på tre album og turneer, og i tillegg medvirket på plater med Tom Petty, Elton John, Ryan Adams og mange flere.

— Jeg spiler pedal steel på åtte av låtene på albumet til The Last Hurrah!!. Og elsket hvert minutt i studio. HPs ånd under innspillingen fremsto som et skinnende lys. Han er en flott og dyktig fyr. Låtene var veldig bra, det samme med musikerne, skryter Rifkin.

Dette satsingsprosjektet gjør at HP Gundersen etter nyttår flytter over til LA for å drive studio, jobbe med bandet og gjøre konserter på vestkysten. Han vil også ha en fot i Bergen.

Før han dro over dammen, avtalte han med Festspillene en egen HP-kveld på Logen Teater.

— Festspilldirektør Anders Beyer kontaktet meg og ville presentere min rolle i Bergen. Programmet var satt. Men etter det som skjedde i Los Angeles nå, ville jeg forandre konseptet. Situasjonen er fullstendig forandret. Jeg har fått med meg det mest interessante LA har å by på. Derfor blir det en rendyrket The Last Hurrah!!-konsert - med noen venner - på Festspillene, sier Gundersen.

Musikalsk geni

Festspillene fikk i møte onsdag høre noen av de nye låtene. De reagerte svært positivt på materialet. Anders Beyer er ikke i tvil om at dette blir en helt spesiell konsert.

— HP Gundersen er et musikalsk geni som har evne til å tenke ut av boksen. Som en av skaperne av bergensbølgen, har en rekke artister nytt godt av HPs unike teft, mens han selv har holdt seg mest i bakgrunnen. Jeg har vært i dialog med HP i flere måneder om neste års festspillkonsert, og har ønsket å gi ham frie tøyler og legge til rette for at han kan forløse noe helt unikt, sier festspilldirektøren.

Plateselskapet Rune Grammofon støtter HP fullt ut, med både penger og tid. Albumet kommer i april.

— Du skrev på Facebook at legendariske Stephen Stills også skal være med?

— Sønnen hans er venn av Pullman-familien. Så det ble foreslått. Jeg ble selvfølgelig i fyr og flamme. Men jeg tror vi går vekk fra det. Jeg vil ikke ta fokus vekk fra selve prosjektet, sier Gundersen.

Åndelig oppvåkning

The Last Hurrah!! spilte blant annet på sagnomsuste The Troubadour, som oppvarmer for HPs elev, Sondre Lerche. HP fikk der en varm velkomst av Lerche, før han dro i gang en heftig gitarsolo på «Two Way Monologue».

— Det var bare noe av det alt det fantastiske som skjedde. LA har et musikkliv. Det finnes ikke noe lignende i Norge. Folk spiller for luselønn, på alle slags klubber, og kvaliteten er skyhøy. Jeg fikk en åndelig oppvåkning. Når jeg flytter over, kan jeg spille hele dagen med fantastiske musikere. Klimaet er også perfekt for helsen min. For jeg er blitt stiv i skrotten.

— Skulle du ønsket at du hadde opplevd dette for 20 år siden?

— Nei. Nå er perfekt. Jeg har lært så mye på veien. Dette er desidert det største høydepunktet i karrieren. Det finnes ikke noe nivå over, verken når det gjelder kreativitet, låtskriverkunst og vokalkunst. Det skal jeg formidle til bergenserne på Logen i juni, sier HP Gundersen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Drapssiktet student avhørt: – Han har det vanskelig

Mandag fremstilles 19-åringen for varetekt.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Avslutter lokale koronatiltak i Bergen

  2. Drapssaken i Åsane: Foreløpig obduksjons­rapport klar

  3. Bergensere skal bygge ut Sentralbadet for 370 millioner

  4. Mener italienerne stiller ett krav til Hauge: – Ellers blir han aldri akseptert

  5. Tiltalt dommer gråt i retten

  6. «Bussbransjen må setje bremsene på for sjefslønene sine»