Og Haugesund-vinnerne er .....

Volleyballdamer mellom 66 og 98 år vant prisen Gledessprederen under Filmfestivalen i Haugesund.

Publisert Publisert

GIR ALT: I filmen "Optimistene" gir voksne damer i alderen 66 til 98 år alt på volleyballbanen.

  • Maj-Britt Dahl
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Vi var aldri i tvil om at denne filmen var en selvskreven prisvinner. Den gir oss troen på at humør, pågangsmot og en dose selvironi gjør livet langt bedre å leve. Dette er en film der vi som publikum både gråter, smiler og ler – en riktig gledesspreder, skriver juryen om dokumentaren «Optimistene» av Gunhild Westhagen Magnor. Her gir voksne damer i alderen 66 til 98 år alt på volleyballbanen.

Gledessprederprisen skal gå til en film som begeistrer og sprer glede, og den skal nå ut til et bredt publikum på norske kinoer.

Edda Monica

Prisene i Haugesund handler om mer enn Amandastatuetter for beste film, beste mannlige og kvinnelige skuespiller, osv. som ble delt ut for noen dager siden. I tillegg til Gledessprederen ble vinneren av Publikumsprisen, Nordisk Filmpris Haugesund, Den norske filmkritikerprisen og Andreasprisen hyllet under avslutningsmiddagen tirsdag kveld.

«Monica Z», historien om den svenske musikeren og artisten Monica Zetterlund stormfulle vei fra jobben som telefondame i lille Hagfors i Värmland i Sverige til jazzsangerinne i New York, stakk av med Nordisk Filmpris Haugesund.

«Nesten for godt til å være sant»

— En imponerende solid film hvor kjernen i historien kretser rundt kreativitetens og suksessens pris. Tidskoloritten sitter perfekt ned til minste detalj i farger, interiør, klær og omgivelser, og filmens bruk av bilder og musikk har en "nesten for godt til å være sant-kvalitet", sier juryen om Per Flys film. Juryen er også er mektig imponert over Edda Magnasons debut som skuespiller.

Den varmeste fargen

— Et verk som får andre filmer til å blekne, er skussmålet norske filmkritikere gir Cannes Gullpalmevinner i år, den franske filmen "Blå er den varmeste fargen" av regissør Abdellatif Kechiche.

Det belgiske dramaet «Alabama & Monroe» av Felix van Groeningen appellerte sterkest til publikum. - En fortelling som tar oss med på «en karusell av følelser fra himmel til helvete i løpet av en to timers reise på filmlerretet», skriver juryen som er oppnevnt av Haugesunds avis,

Den økumeniske Andreasprisen gikk til fransk/iranske «Fortiden».

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Bergen sentrum: – Falt stygt på elsparkesykkel

  2. Jente (3) frakta til Haukeland med luft­ambulanse etter å ha havna i sjøen

  3. DN: Flere smittet etter fest i hjemmet til smittevern­overlege

  4. Her pipler klimagass opp fra norsk sokkel

  5. Reagerer på lade­kaos etter norgesferie. Elbil­foreningen mener Tesla har svaret.

  6. Se planene: Dette vil de bygge på Marineholmen