På tide å gi seg?

Trist å oppleve en så sluknet stjerne.

Publisert Publisert
2 av 6 hjerter

Shane MacGowan hadde en strålende karriere med The Pogues for 20 år siden. Så ble det stille rundt ham, før han den siste tiden har startet en ny ferd med The Popes. Hvis det han presterte på USF onsdag kveld typisk for det han og bandet driver med, spørs det om det er på tide å gi seg. Som konsert var onsdagsnatten selsomme forestilling antagelig den svakeste under hele Bergensfest. Det var direkte trist å oppleve en stjerne som har sluknet så ettertrykkelig som Shane MacGowan.

Som fest på lokalet var det derimot godkjent. Selv om The Popes heller ikke hadde noen stor kveld, leverte de habil komp til allsangen. Irske viser fra MacGowans register er norsk folkeeie, de fleste som var tilstede kan tekstene og skrålte med.

Det gjorde da også MacGowan. Og det skal han ha, han jobbet hardt for å får det til. Men han var ikke i stand til å få stemmen til å lystre, og det ble nokså rørete det hele. De velkjente vrælene satt som de skulle, riktig nok. Og han lyktes med å svinge mikrofonen rundt og klarte til og med å treffe trommisens symbaler med den. Han klarte også å få fyr på sigarettene. Det var da noe.

Nådeløst avslørende var det naturligvis også at Greenland Whalefishers hadde varmet opp — adskillig tidligere på kvelden, riktig nok. Men de har et svært så likt repertoar - og serverte også noen «mens vi venter på Shane»-låter. Og «hvalfangerne» er blitt et kompakt og velspillende band. Deres versjon av både klassikeren «Dirty Old Town» og andre Pogueslåter var utrolig mye bedre fremført enn det Shane og hans kompiser klarte.

Kanskje var det for sent på kveldený Da Shane kom ravende inn på scenen med en fillete flosshatt på hodet, hadde klokken passert ett. Det var en god halvtime senere enn den allerede utsatte konsertstarten. At lokalet fortsatt var fullt forteller om trofaste fans.

De hadde fortjent bedre.

Om det kan være en trøst, alle Pogues-skivene er nylig gitt ut på cd. Der kan man høre hva MacGowan var i stand til. Fin motgift mot den triste affæren i Røkeriet.

ANMELDT AV OLAV GORSETH

SØRGELIG: Shane MacGowan kom sent, men ikke særlig godt. Uansett hvor hardt han prøvde så var sangen temmelig rørete. Men han fikk da i det minste tatt seg en røyk opå scenen. Foto: Vegar Valde

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Venner av drapssiktet student: Han endret seg, ble mer isolert og fikk en mørk form for humor

Vennene beskriver ham som en fin gutt. Samtidig peker noen av dem på varsellamper fra fortiden.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Derfor lyste mange bygg i Bergen rødt

  2. – Er det så farlig å bli spurt hvor man kommer fra?

  3. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren

  4. Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen

  5. Storbritannia: – Viruset er ute av kontroll

  6. Samtalene i busskonflikten fortsetter utover natten

  1. Konsert