Fansen tar farvel med Jackson

  • Det handler bare om én ting i Los Angeles nå, sier MTV-programleder Johanna Grønneberg.
  • NTB
  • Jan Oklum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Mens hele Los Angeles står på hodet tirsdag kveld, sitter MTV-programleder Johanna Grønneberg hjemme og ser minnestunden på TV. Ektemannen Vincent Pryme var blant gjestene i minnestunden for familie og venner på Forest Lawn i Hollywood.

— Vince er en venn av Janet. Både han og manageren min er der. Det er nesten så jeg lurer på om jeg er den eneste som ikke er med, sier hun spøkefullt.

Handler bare om én ting Grønneberg forteller at det har vært en veldig spesiell stemning i Los Angeles i de nesten to ukene som er gått siden Michael Jacksons død kom som et sjokk på hele verden.

— Det var feiring av 4. juli nå i helgen, og den ble ganske annerledes enn hva man er vant til. Alt annet er satt i skyggen av dødsfallet, sier hun.

Vanligvis store Hollywood-begivenheter som premieren på Bruno-filmen og Playboy-modell Kendras bryllup har blitt skjøvet helt i bakgrunnen etter dødsfallet.

Akkurat nå er det dødsfallets juridiske etterspill som opptar amerikanerne mest, kan Grønneberg fortelle. Folk flest er opptatt av hvor barna skal ende opp.

— Amerikanerne er så utrolig flinke til å spille på det følelsesmessige. Mediene fikk alle til å hate Jackson da overgrepsryktene ble kjent for noen år siden. Nå er de samme mediene like flinke til å styre folk til å føle sorg og delta i dyrkingen av Michael Jackson, sier hun.

— Og så er det jo de nye sangene, det kommer til å bli over 100 sanger som er ferdige og som skal gis ut, sier hun.

Gullkiste Michael Jacksons forgylte kiste ble fraktet til fansen da den private minnestunden var over tirsdag.

Den gullbelagte kisten var dekket med røde roser da den ble båret ut i en svarte bilen som skulle frakte den avdøde popkongen til minneseremonien i Staples-senteret.

Der ventet rundt 17.000 fans på å ta et siste farvel med idolet sitt. De som ikke hadde fått billetter til seremonien, kunne overvære en oppstandelse Los Angeles ikke har sett maken til siden OL ble arrangert i byen i 1984.

Noen timer før minneseremoniene ba byens utarmede politistyrke om donasjoner fra fansen for å spe på budsjettet. Flere tusen politifolk er utstasjonert for å sørge for at det hele går rolig for seg.

Kirkegård for kjendiser At den store minnemarkeringen skulle avholdes i Staples Center, har vært kjent lenge. Men hvor popkongen skulle gravlegges, er blitt holdt hemmelig inntil det siste.

Tirsdag formiddag ble imidlertid Michaels søster La Toya sett på Forest Lawn i Hollywood, en gravlund med utsikt over Los Angeles’ største filmstudioer. Samtidig snappet et TV-helikopter opp bilder av det som kan være brorens kiste.

Om dette blir musikklegendens siste hvilested, vil han ligge blant kulturstørrelser som Bette Davis, Lucille Ball og Walt Disney.

CBS News sender den offentlige minnestunden direkte på web-tv:

- Alt blir skjøvet i skyggen av Michael Jackson for tiden, sier MTV-programleder Johanna Grønneberg.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert