Kunstner Laurie Grundt er død

Laurie Grundt ble 96 år gammel.

Publisert Publisert

DØDE: Laurie Grundt, her fotografert på 90-årsdagen. Foto: Eirik Brekke

Kunstner Laurie Grundt døde første nyttårsdag, melder BA.

Grundt døde ifølge avisen på Røde Kors sykehjem i Sandviken, der han hadde vært de siste dagene før han døde.

– Han falt ut av sengen sin hjemme rett før jul. Det gjorde at han ble lagt inn på Haraldsplass, før han tilbrakte de siste dagene på Røde Kors-hjemmet, sier Grundts venn Roger Iversen, som holdt 96-åringen i hånden helt til han sovnet inn.

– Var inkluderende

Det var en sterk opplevelse å være med ham det siste døgnet, forteller Iversen.

– Jeg er glad jeg fikk lov å være der.

Grundt var opprinnelig fra Fana. Han var utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og ved Bergens kunsthåndverksskole.

Kunstneren bodde flere tiår i fristaden Christiania i København, men tilbrakte de siste årene av sitt liv i hjembyen Bergen.

Iversen sier Grundt har betydd mye for mange.

GRUNDT: I januar 1977 kom emigranten Laurie Grundt fra sitt hjem i Fristaden Christiania i København til Galleri 1 Finnegården i Bergen, med en utstilling. Foto: BERGENS TIDENDE

– Han var veldig politisk, så noen ble selvfølgelig støtt. Men Laurie var veldig inkluderende, en virkelig humanist. Han slapp til alle, spesielt vestlandskunstnere og gatekunstnere.

Museum til ære for Grundt

Grundt har holdt en lang rekke utstillinger i mange land. Iversen omtaler kunstnervennen som et ekte multitalent. I februar håper han å være i gang med arbeidet med et museum til ære for Grundt.

– Det er synd han ikke får oppleve det. Men han har hatt et langt og godt liv. Han var opptatt av å feire livet.

Publisert