Magneten stjal a-ha-showet

Godkjent for gamle helter, stryk til bergenspublikummet.

Publisert Publisert

FULLT PÅ TORGET: Det var stor stemning og fullt på Torget da entret den flytende scenen. Foto: Helge Skodvin

4 av 6 hjerter

Ti år er gått siden Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen sist stod sammen på en scene i Bergen. Etter fiaskoen med "Memorial Beach" var gruppen tilsynelatende på vei rett i graven, riktignok som et sprekt og pent lik. Brorparten av konserten på flytescenen i Vågen i går var lenge helt på det jevne for det "nye a-ha", men flere hakk under det guttene presterte i Grieghallen i 1994. 20 låter, to ekstranumre inkludert, er en god deal. Men hele fem fra "Lifelines" er minst tre for mye. I det hele tatt var låtlisten litt pussig bygget opp. Nesten hver gang det var antydning til fart og liv, ble tempoet dradd ned igjen av nyere ballader som de aller færreste av gjennomsnittspublikummeren i går dro kjensel på. Lyden var riktignok svært god, men som vanlig dro bandet ned tempoet på flere av juvelene, deriblant "The Swing Of Things".

Akkurat da man var i ferd med å beskrive a-ha som et uengasjert og småkjedelig liveband, overrasket de stort ved å dra oppvarmer Even "Magnet" Johansen opp igjen på scenen. — Vi har ikke øvd på dette, presiserte Magne Furuholmen, før de sammen dro i gang Magnetens hitlåt "Lay Lady, Lay". Bergenseren ga konserten dens første ordentlige publikumsfrieri, og gikk like godt ned på kne for Morten Harket, og avsluttet duetten med et ordentlig smask midt på truten til sin gamle helt.

Som forventet, var det de gamle låtene som påkalte mest applaus. Først et kvarter ut i konserten, med parhestene "Manhattan Skyline" og "I've Been Losing You", ble det ordentlig liv i bandet og fansen helt fremst. Paul fikk rocket solo på gammelt Savoy-vis i "Sycamore Leaves", før "Hunting High And Low", "Take On Me" og "The Living Daylights" fikk hendene i været og trøkket opp på 1986-nivå både foran og på scenen.

Avslutningsvis satte "The Sun Always Shines On TV" et flott punktum for det som kunne vært en veldig fin kveld på Torget.

Dessverre klarte et uinteressert publikum å dra ned opplevelsen for de som faktisk kom for musikkens del. A-ha er ikke bortskjemt med et lyttende publikum, og det fikk de heller ikke i går. Flertallet av de mange tusen på Torget i går var langt mer interessert i å snakke, gaule og skrike til sidemannen, helle øl i seg selv og andre, ta bilder av gjengen, snakke i mobiltelefonen eller rive andre publikummere overende for å få inn eller ut øl.

Julebordsesongen er langt unna, men det skulle man faktisk ikke tro i går. Det viktigste i går var tydeligvis å bli sett, og å bli mest mulig drita før ekstranumrene. Musikken var det visst ikke så nøye med.

Nei, da var det bedre i Grieghallen!

ANMELDT AV ROY HILMAR SVENDSEN

GAMLE LÅTER BEST: Som forventet var det de gamle låtene som påkalte mest applaus da a-ha inntok den flytende scenen. Foto: Helge Skodvin

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Karoline (26) omkom etter fall i foss: – Dette er et stort tap for oss alle

  2. Vinmonopolet får trolig endret åpningstid på lørdager

  3. Nesten-brann hos Brann

  4. Her stupte bom-inntektene under koronakrisen

  5. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  6. «Det finst eit mangfald som KrF ikkje har plass til»

  1. Konsert