Maria vant «Top Model»

16-årige Maria gikk av med seieren i høstens «Top Model». Møt henne på bt.no nå!

  • Marianne Birkeland
  • Maiken Ree

16-åringen vant blant annet en kontrakt med Trump modellbyrå midt i New York, men Maria innrømmer at det er litt skremmende å skulle dra alene til verdensmetropolen.

— Vi er i forhandlinger og de er veldig ivrige på å få meg over, men vi får se. Kanskje blir det en tur over i mars.

Magen sa nei

— New York var fantastisk! Men på selve finaledagen sa magefølelsen at jeg ikke kom til å vinne, forteller topp-modellen til Fire store underholdning.

Klokken to norsk tid ringte telefonen til mamma hjemme i Stavanger med gladnyheten. Siden har Maria måttet holde på hemmeligheten.

Siden Maria kom hjem fra New York har hun gjort noen modelljobber, men nå er hun klar for mer.

— Jeg håper det blir flere modelljobber etter at det blir kjent at jeg vant konkurransen.

Overraskende finale

De tre finalistene Lene Egeli, Iren Desirée Puskas Kristiansen og Maria Bertine Eilertsen fikk seg en overraskelse under mandagens finale i «Top Model». Stemningen falt når de fikk beskjed om at det ble en ekstrautstemming, og at en av dem ikke fikk være med på den siste fotoshooten.

— Dette hadde jeg ikke regnet med, sa Iren før den første utstemningen. De ble til slutt de to Stavanger-jentene Lene og Maria som kjempet mot hverandre. Og på en takterrasse i New York skulle det hele avgjøres.

Konkurransens yngste deltaker

Marias alder har vært et omdiskutert tema i høstens sesong av «Top Model», men selv mener hun det ikke er noen hindring.

-Jeg hadde mange runder med mamma om jeg var klar for å være med på noe sånt, men etter vi bestemte oss, har jeg gitt alt, forteller Maria.

I tillegg til en kontrakt med Trump Agency har Maria vunnet en kampanje for kosmetikkmerket Make Up Store, og en forside på magasinet Woman.