Trilogi fra trio

De er ett år gamle, de er tre stykker, har bandnavn nummer tre, og i august gir de ut tre vinylsingler på en gang. Nesten alle gode ting er tre for Ungdomskulen.

Publisert: Publisert:

GURO ISTAD

GIDSKE STARK (foto)

Aura er også en god ting for Øyvind Solheim (trommer), Frode Kvinge Flatland (bass) og Kristian Stockhaus (gitar og vokal). Den kommende trilogien fra trioen er i hvert fall full av aura.

— Visuelt henger singlene sammen. Hver singel har en farge og en aura, røper Frode.

— Vi tok auratest på Nordnes.

Hva auratesteren het, husker ikke guttene helt, men lander til slutt på mama Magdalena.

Dermed får hvert singelcover i trilogien hver sin farge. Etter de tre bandmedlemmenes aura. Kristian ble lilla, Frode ble gul, og Øyvind endte som rød. De fargerike guttene skal dessuten pryde hvert sitt cover med bilde, som, hvis man setter singlene ved siden av hverandre, danner et bandbilde.

Personlig og litt pinlig

Hva som gjorde utslaget for at guttene ble farget som de ble, er visst ikke offentlig informasjon.

— Det er et utrolig personlig spørsmål, sier Frode nesten litt fornærmet, mens Kristian vrir seg i kaféstolen og svarer på egentlig alt annet enn spørsmålet om hvorfor han er lilla.

— Jeg vet bare at jeg er en typisk Kreps. En fullblods Kreps, svarer Kristian til slutt.

— Det er nesten et litt pinlig spørsmål, fortsetter guttene fra Ungdomskulen, men forteller i hvert fall at de måtte svare på 150 spørsmål før Mama Magdalena på Nordnes kunne fastslå auraens farge.

Om guttene har vegring mot å svare på personlige spørsmål om aura, har de i hvert fall ikke vegring mot doble utgivelser. De plusser til og med på og gir ut trippelt med det samme. Tre singler på én gang.

— Vi er veldig produktive, så det er viktig å få ut ting, mener guttene.

— Vi må skaffe oss en katalog. En saftig diskografi. Har vi tre utgivelser er vi godt i gang, argumenterer Kristian.

Sanger fra første skoleår

Ja, da så. Da er det altså bare å sette i gang. 11. august spiller Ungdomskulen på Vika-scenen under Øyafestivalen i Oslo. Samtidig slipper de tre singler på vinyl - altså tre sjutommere - på labelen Sex Tags Amfibia. I et opplag på 500 trilogier. Ungdomskulen har også spilt inn et album, men er på jakt etter et plateselskap for å få det gitt ut.

— Hvorfor gir dere ut på vinyl og utelukker alle som ikke eier en platespiller?

— Vi utelukker bare de som må kjøpe seg en platespiller! CD-singel er støgt. Støggest! Vinyl er dessuten gøy for folk som samler, mener Kristian og Frode.

— Øya blir førpremiere. Det egentlige slippet er dagen etterpå, flirer Kristian. Han lyver. For det egentlige slippet er ikke før uken etter. Den 18. august på Kameleon.

Prematurt singelslipp, men på høy tid etter et usedvanlig langt svangerskap:

— Låtene ble spilt inn for et år siden, da bandet var helt ferskt. Vi har utviklet oss masse siden det, forteller Kristian Stockhaus og Frode Kvinge Flatland.

— Så det blir et tilbakeblikk på «the early days».

Ungdomskulen er nemlig ikke blant dem som fornekter sine unge dager og spede start.

— Nei, vi spiller ofte de låtene live ennå.

Hemmeligheter i skulen

Det er rundt ett år siden de tre guttene Øyvind Solheim, Frode Kvinge Flatland og Kristian Stockhaus dannet Standing Ovation. Kort tid etter ble de til Godamnit, bare for til slutt å ende opp som Ungdomskulen. Nå er de ferdige med navnebyttene. Det er jo vanskelig å skape seg et navn når man bytter hele tiden.

— Jeg tenkte på å bytte her om dagen. Det hadde vært kult å hete noe kortere, undrer Kristian Stockhaus, men slår det fra seg:

— Nei, nå heter vi Ungdomskulen!

For nå er det heller om å gjøre å vise hvor mye bra som kan komme ut av Ungdomskulen, til tross for at mange påstår det står dårlig til med den slags institusjoner for tiden. Og bare så dere alle vet det: Ungdomskulen med én S er ikke et resultat av tre gutter med vegring mot doble konsonanter. Det skal være sånn. Basta!

Går du til anskaffelse av singeltrilogien får du, i tillegg til aura og musikk, vite flere personlige ting om de tre på Ungdomskulen. Men hva er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

<b>TRE PÅ UNGDOMSKULEN: </b>Kristian Stockhaus (til venstre) og Frode Kvinge Flatland danner sammen med Øyvind Solheim (ikke til stede) Ungdomskulen. Under årets Øyafestival slipper trioen en singeltrilogi full av aura.

Publisert: