Losten er løs

God stemning på festivalen i Kollevåg på Askøy som åpnet i kveld. Tross duskregnet.

Publisert Publisert

KOFFERT-TELT: Iselin Hjetland (24) tryller frem to telt, sovepose og liggeunderlag fra det som så ut som en upraktisk trillekoffert. – Teltet har sett noen festivaler før, sier hun. ALLE FOTO: SEAN MELING MURRAY

IDYLL I STRANDKANTEN: I motsetning til forgjengeren Lost Weekend, har Losten plassert konsertområdet tett opp i campingområdet. – Tanken er å integrere campingen mer, forklarer festivalsjef Viggo Randal.

VIKTIG DOKUMENTASJON: – Det er viktig å loggføre alt når du er på festival, forklarer Frank Webermann (35). Som ikke lar mange detaljer gå unotert hen. Slik får man dokumentert festivalfeelingen i 2011 for oppvoksende generasjoner.

TYNT STARTFELT: 500 forhåndssolgte, og like mange var ventet utover kvelden – men de færreste hadde funnet veien til Kollevåg da startskuddet gikk litt før kl. 18 fredag kveld.

  • Lars Holger Ursin
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Norma Sass åpnet festivalen like før klokken 18 fredag kveld. Da hadde ikke mange av de 500 forhåndskjøpte dagspassene blitt løst inn i armbånd, men festivalsjef Viggo Randal tar det med stor fatning.

-Vi har solgt rundt 500 dagspass på forhånd begge dagene, og regner med at rundt det samme antallet kjøper ved inngangen, sier han til bt.no.

Les også

[No available link text]

— Festivalfeelingen

Været kan ha fått enkelte til å utsette avreisen til Kollevåg denne kvelden - utover strømmet det imidlertid jevnt på folk. Tross den idylliske beliggenheten ved badeplassen i Kollevåg, er festivalveteranene vant med regn.

-Jeg har vært her seks år på rad, og det har regnet alle årene unntatt ett, sier Kine Henriksen (24), iført gummistøvler med paraplymotiv. Som hun kjøpte i dag.

— Det tok seks år før jeg lærte, sier hun og ler.

-Poenget med Losten er å få festivalfeelingen, forklarer Therese Olaisen.

Sammen med Frank Webermann og fire andre venner med varierende festivalerfaring, har de såvidt begynt å føle på den. Godt hjulpet av maskoten Bluesen: En oppblåsbar, blekksprutliknende plastgjenstand som har vært med dem siden Roskilde 2008. Minst. De nøyaktige omstendighetene rundt innlemmelsen er noe omstridte.

Les også

[No available link text]

— Vi reddet han fra en gal festivaldeltaker som banket ham opp med en kjepp, sier Karsten Biering.Nettopp denne «feelingen» går igjen i forklaringene på hva som er så spesielt akkurat i Kollevåg. Og det er noe festivalsjef Randal er fullt klar over.

-Jeg var selv på Lost Weekend, og så med en gang ting jeg kunne tenke meg å endre, sier han.

«Mer kompakt»

Han er en av flere som står bak Losten, festivalen som tok over der forgjengeren Lost Weekend slapp. De lovet tidlig en «mer kompakt» utgave av den gamle festivalen, som hadde tidenes mest idylliske festivalcamp, en rusletur unna konsertområdet.

En rusletur som ble lengre og lengre utover kvelden. For mange var Lost Weekend synonymt med en campingweekend, musikken kom i annen rekke. Det ville Randal gjøre noe med: Han tok rett og slett scenen til campingen.

Les også

[No available link text]

-Hovedpoenget med det grepet, var å integrere de som bare ble sittende i teltleiren i festivalen. I tillegg blir det mer intimt her, det blir mindre sjenerende for naboene, og terskelen for å gå bort for å få med seg en konsert, forklarer han. -Og mer strandidyll?

-Nettopp. Det er jo det viktigste av alt, sier han.

Publisert
  1. Musikk