Bergenstalenter inntar Øya

To bergensnavn er blant de første som blir offentliggjort til neste års utgave av Norges viktigste festival.

PRESTISJEFESTIVAL: Hester V75 og Sigrid Raabe, kjent som bare Sigrid, var blant de første til å bli offentliggjort til neste års utgave av Øyafestivalen.

– Det er sykt fett at vi får spille på Øya, og det blir kanskje vår viktigste konsert hittil, sier David Grytten i Hester V75.

Den bergenske rapgruppen Hester V75 og artisten Sigrid var blant de første navnene om ble offentliggjort til neste års utgave av Norges viktigste pop- og rockfestival: Øyafestivalen.

Les også

Les også: John Olav Nilsen gjør comeback

Da BT i desember i fjor skrev om hvilke musikalske navn man burde se opp for i 2016, var både Hester V75 og Sigrid med på listen.

Og begge artistene er definitivt i ferd med å bli navn man bør følge med på.

Jobber med USA-avtale

Sigrid gjorde et solid inntrykk da hun spilte på festivalen Vill Vill Vest i Bergen i høst. Omtrent samtidig skrev hun under avtale med storselskapet Island i Storbritannia.

Hun driver for tiden og skriver låter og jobber med sitt debutalbum, mens managementet hoder på å forhandle frem en avtale i USA.

Les også

Les også: Er dette byens nye r&b-stjerne?

Sigrid Raabe kommer egentlig fra Ålesund, men hun bor i Bergen, og er på samme management om Aurora.

– Artister som vil blomstre

Hester V75, med sin bergenske rap, har kanskje ikke store internasjonale ambisjoner på lik linje med Sigrid. Men de har i hvert fall begynt å gjøre seg bemerket i Norge.

– Neste år skal vi ha klart et nytt liveshow som er litt mer «live» enn hva vi har gjort tidligere, enda mer gjennomført, lover Grytten.

KONTOR PÅ LAKSEVÅG: Rapgruppen Hester V75 har lagt skumle planer på kontoret på Laksevåg. Her ser du fra venstre: Eirik Aas, Ingebrigt Ryland Røyrane, Rafael Juval Angelo Eish og David Grytten. Odd E. Nerbø

Hester V75 arrangerer også klubbkonseptet Vibbefest, som er blitt en aldri så liten bergensk klubbeksport – i hvert fall til Oslo. BTs anmelder var storfornøyd med deres debutplate, «115 drømmer», som ble sluppet tidligere i år.

Bookingsjef for Øyafestivalen, Claes Olsen, har en ganske enkel forklaring på hvorfor de har booket Sigrid og Hester V75.

– Dette er to acts vi har stor tro på vil blomstre i 2017, og derfor valgt å ta dem med på vårt første slipp for neste års festival, sier han til BT.