Oleana hedres for femte gang

Tekstilbedriften Oleana på Espeland fikk i dag Merket for God Design for femte gang. Se hvorfor!

  • Jan Nyberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 20 år gammel

Også Hagen Treindustri i Stryn ble belønnet med Merket for God Design. Strynebedriften ble hedret for sine «skulpturelle» trapper i tre og børstet stål.

Både pledd og klær

Oleana fikk prisen for en ny serie ullpledd og en ny kleskolleksjon. Produktene skal først vises offentlig under kongeparets italiabesøk senere denne måneden.

Oleana var også nominert til den gjeveste utmerkelsen Hedersprisen for God Design, men denne gikk i år til den nye profilflasken til Farris.

Både hos forbrukere og i mediene har den nye profilflasken vakt behørig oppsikt. Bryggeriet har med den nye 0,33 litersflasken snudd en negativ trend for Farris. Nå øker salget igjen.

«Sterk kommunikasjon»

«Den nye profilflasken for Farris er et kvantesprang for en tradisjonsrik merkevare og representerer merkevarebygging av ypperste klasse. (…) Totalt sett er dette sterk kommunikasjon der flaskens form, farge og etikettens design og plassering går opp i en høyere enhet», heter det blant annet i juryens uttalelse.

Ringnes deler prisen med Strømme Throndsen Design, som har utviklet selve flasken, og byrået Scandinavian Design Group som har designet etiketten.

Oleana-suksess

Det er Norsk Designråd som deler ut prisene og i juryens uttalelse heter det at «Oleanas nye pleddserie har stor nyhetsverdi, og designet levner ingen tvil om at dette er et Oleana-produkt. Designeren har hentet inn tradisjonsrike mønstre og satt dem inn i en ny sammenheng». Oleana har også internasjonal suksess med sine eksklusive strikkeplagg, designet av Solveig Hisdal. «Dette er en klar fornyelse av en sober kolleksjon som opprettholder sin særpreg gjennom kontrollert fornyelse», sier juryen.

Oleana og Hagen Treindustri er for øvrig i godt selskap. For første gang har også Det Kongelige Hoff søkt og fått Merket for God Design. Grunnelementene til Slottets nye designprogram er signert designeren Enzo Finger.

Den nye prisen International Design Award ble tildelt designbyrået Circus i samarbeid med danske Bahnsen for stolen Webser. Samme prisen gikk også til Scandinavian Design Group i samarbeid med den amerikanske bedriften Capco for ny grafisk profil. I konkurransen Unge talenter fikk Ina Nicolic førsteprisen for sin kleskolleksjon I.n.A.

GOD DESIGN: Oleanas nye ullpledd kan smykke seg med Merket for God Design.
«SKULPTURELLE»: For trapper – her trappen Milano i heltre bøk og stål – fikk også Hagen Treindustri i Stryn Merket for God Design.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. – Det er så deilig

  2. Justisministeren: – Vondt, men riktig av politiet

  3. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  4. «Homofili er ikke ideologi – det er slik en er skapt»

  5. Mann hentet opp etter speedriding-ulykke i Voss

  6. Stian Blipp i SAS-trøbbel: – Da spøker det for ferie