Britney-låt til norsk MGP

Hanne Sørvaag har skrevet to av sangene til neste års MGP. Den ene var egentlig tiltenkt Britney Spears. Tone Damli Aaberge, Christian Ingebrigtsen og Simone Larsen bidrar også som låtskrivere i konkurransen.

Publisert: Publisert:
Rolf Frøyland

– Den ene sangen skrev jeg helt spesielt til Grand Prix, mens den andre er en sang jeg hadde skrevet tidligere med tanke på Britney Spears. Men så gjorde jeg om på teksten, slik at den kunne passe til andre, forteller Hanne Sørvaag.

Det er ikke offisielt hvem som skal framføre melodiene, eller i hvilken delfinale de skal opptre, men Sørvaag kan i hvert fall røpe såpass at det blir artister som kan lage «show».

– Jeg skriver mest kommersiell pop, så det er underholdningsartister som kan bære det. Det skal være gøy og frekt, sier den snart 29 år gamle låtskriveren og sangeren, som synes det er noe spesielt å ha to sanger som konkurrerer mot hverandre.

– Jeg tenkte først at jeg ødela for dem jeg skrev for først, da det ble bestemt at sangen jeg skrev til Britney skulle brukes. Men sånn er det. Jeg er låtskriver og da kan vi ikke tenke sånn. Dette er jo bare veldig moro.

MGP Den låten som ble skrevet spesielt til MGP heter «Do It Again» og er skrevet sammen med Harry Sommerdahl. Den såkalte Britney-låten, «Tricky», har hun laget sammen med N2, Niklas Bergwall og Niclas Kings.

– Jeg hadde skrevet sangen slikt at ganske mange av Britneys tidligere singler var bakt inn i teksten, men fikk svar fra Universal at det var litt «too much», forklarer Sørvaag.

Låtskriveren lover imidlertid at det fortsatt er mulig å finne Britney-elementer i «Tricky», da enkelte strofer fra singlene «Sometimes», «Shadow» og «Toxic» er med.

Idol

Stavangerkvinnen Sørvaag har tidligere skrevet låter for American Idol, og markerte seg da hun skrev «Disappear» for No Angels som representerte Tyskland i ESC 2008 i Beograd.

Hun har også stått bak hits i blant annet Mexico, Japan, Danmark, Finland og Spania.

De tre delfinalene i MGP 2009 skal avholdes i Kongsvinger 24. januar, i Bodø 31. januar og Grenland 7. februar 2009. Her er listen over de 11 låtene som skal konkurrere under MGP neste år:

 • «Two of a Kind»

Melodi: Trond Andreassen

Tekst: Trond Andreassen og Christian Bloo

 • «Ride»

Tekst og melodi: Marte Wulff

 • «Seven Seconds»

Tekst og melodi: Simone Larsen

 • «Men, men, men!»

Tekst og melodi: Hilde Marstrander

 • «Do It Again»

Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og Harry Sommerdahl

 • «Tricky»

Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og N2, Niklas Bergwall og Niclas Kings.

 • «Find My Girl»

Tekst og melodi: Alexander Stenerud

 • «Fairytail»

Tekst og melodi: Alexander Rybak

 • «Sweeter Than A Kiss»

Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen og Laila Samuelsen

 • «U Look Good»

Melodi: Surferosa og Lars-Erik WestbyTekst: Mariann Thomassen

 • «Butterflies»

Melodi: David EriksenTekst: Tone Damli Aaberge og Mats Lie Skåre

Hanne Sørvaag bidrar med to sanger under neste års Melodi Grand Prix. Foto: Scanpix

Tone Damli Aaberge har skrevet teksten til «Butterflies» som blir å finne i neste års Melodi Grand Prix. Foto: Scanpix

Publisert: