- Helt greit at folk fleiper

Men nå vil prinsesse Märtha ta englene ut til folket.

Foto: SCANPIX

  • Håvard Prestegården
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Prinsesse Märtha Louise gir i morgen ut en selvhjelpsbok. Den heter «Møt din skytsengel», og er skrevet av prinsessen sammen med engleskole-kollega Elisabeth Samnøy.

I høst tar de også sin omstridte engleskole ut på en aldri så liten norgesturné.

Det blir helgekurs i både Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo. Billettene er allerede i salg.

Leste bok da engelen kom

Forfatterne beskriver «Møt din skytsengel» som en selvutviklingsbok med en åndelig dimensjon.

I boken forteller prinsessen blant annet om det første møtet med sin personlige skytsengel. Hendelsen fant sted i voksen alder, mens hun leste i boken «Ask your angels»:

«Da merket jeg duften av roser, og kjente et kjærlig nærvær. Det kjærlige nærværet fortsatte å følge meg. I dag vet jeg at det vil være med meg for bestandig».

Mente hun var ond

Märtha forteller også om hvordan hun til slutt turte å være ærlig med seg selv. Det skjedde mens hun utdannet seg innen Rosenmetoden. Märtha skriver:

«Jeg var livredd for å nå det innerste i meg. Jeg var overbevist om at jeg innerst inne var et ondt menneske, og fryktet at mitt sanne jeg skulle bli avslørt. Men da jeg en dag turte å åpne den døren og stå ansikt til ansikt med meg selv, fantes det kun kjærlighet der inne», skriver prinsessen.

Slik møter du engelen

Boken beskriver detaljert hvordan hvermannsen kan bruke meditasjonsteknikker for å møte sin personlige engel. I et grundig intervju med magasinet Alternativt Nettverk forklarer Märtha:

— Vi kan ikke uttale oss om hvordan andre møter engler, men sånn vi gjør det er at vi jobber med å være til stede i kroppen og kjenne hvem vi er. Så arbeider vi med å skape et ærlig og kjærlighetsfylt møte med oss selv, og at vi tør å være her og akseptere oss selv, og kommunisere med hjertet, altså vår indre visdom. Da får du tak i den renheten du hadde som liten før det kom inn mange stemmer fra andre. Når du så møter skytsengelen din, blir det en forlengelse av deg selv.

Selvironi

Boken tar også for seg alternative kjernetemaer som chakraer og aurer. På et spørsmål om såkalt «auradytting» svarer prinsesse Märtha leende:

— Bare dette kommer på folkemunne, så er det helt greit at folk fleiper med dette. Det er bare strålende om det blir snakket om, da kan det også bli alminneliggjort.

Prinsessen forstår godt om noen blir provoserte av engleskolen:

— Selvfølgelig, vi har stor forståelse og respekt for at en del reagerer på det. Jeg har ingen innvendinger mot det. Vi lever i et fritt land hvor alle kan si hva de mener. Det har de rett til, men det har også vi.

Engler på Facebook

Den nye boken er tenkt å være den første i en serie englebøker fra Märtha Louise og Elisabeth Samnøy.

De to startet «Astarte Education» i 2007, og skapte straks brudulje. På folkemunne ble den raskt døpt «Engleskolen», og det er også dette navnet de to nå bruker når de reklamerer for seg selv på Facebook.

Publisert
  1. Litteratur
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. TV 2 «sensurerer» Märtha
    Fjerner Se og Hør-kritikk fra intervju.

    Les hele artikkelen

  2. Da Märtha hadde rett

  3. Englekurset er utsolgt

BT anbefaler

– Emma var en utrolig sprudlende og glad jente

Slik beskriver vennene 18-åringen som døde i skuterulykken.

LES SAKEN