Veteranfest både på scene og i sal

Musikalsk fryd med Little Feat.

Publisert Publisert

Veteraner på scenen, veteraner i salen. Og veteranfest ble det da Little Feat spilte for smekkfullt Ole Bull scene i går kveld. Ikke godt å si om snittalderen var høyest på scenen eller blant publikum. 70-tallets rockeikoner og deres fans drar på årene. Som en sa i køen før konserten: «Det er lurt å får dem med seg, de kommer neppe tilbake ...»

Tja, si nå det. Det er ikke noe å utsette på formen hos de grånende herrer i Little Feat. Bandet eldes med verdighet. Det var fullt trøkk fra første akkord på første låt, «Fat Man In The Bathtub», en av mange klassikere Lowell George skapte før sin død i 1979. Little Feat holder sangene hans levende og friske også 30 år senere. Musikalsk fryd hele veien.

«Fat Man ...» fikk leve lenge og vel, blant annet med Bob Marleys «Get Up, Stand Up» lagt inn som krydder midt i. Og gjennom hele konserten spilte bandet aldeles utmerket, med lange og interessante versjoner av sine gamle klassikere.

Little Feat handler mye om gitaristene Paul Barrere og Fred Tackett, der sistnevnte også trakterer mandolin og trompet. De to trives åpenbart med å duellere seg gjennom det ene riffet etter det andre. Så har de da også stødig basis i Bill Payne på keyboards, Sam Clayton på perkusjon, Richie Hayward på trommer og Kenny Gradney på bass. Bandet har respekt for sin historie og deler villig av 70-tallsmaterialet. Og det er naturligvis akkurat det publikum ønsker seg. «Sailing Shoes», «Willin'» og ikke minst «Dixie Chicken». Little Feats særegne stil er fullt ut i behold.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Foto: Vegar Valde

Dessverre var vokalen nokså svak, i hvert fall på gulvet like foran scenen. Publikum ba om å få den høyere, og det hjalp litt. Men likevel var sangen vanskelig å få med seg.Ikke at det var så farlig. Publikum kan selvfølgelig tekstene på rams og sang villig med. Ikke minst gjaldt det «Don't Bogart That Joint», også en Little Feat-klassiker, selv om det ikke er deres egen låt. Til gjengjeld prøver de å få den til å bli nasjonalsang på Jamaica, eventuelt bysang for Amsterdam. Det påsto i hvert fall Barrere ...

OLAV GORSETH

Enig med vår anmelder? Si din mening her.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  2. Nå oppdateres smitterådene for buss og bane

  3. Superstjernen ber om møte med Erna Solberg

  4. Dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn

  5. Get-kundene får TV 2 tilbake

  6. «Ocean Viking» slo alarm: – Migranter truet med å skade seg selv og andre

  1. Musikk
  2. Konsertanmeldelse