Lost-konflikten løst

Lost Weekends største kreditor, KTV Underholdning, ettergir store deler av askøyfestivalens gjeld.

Publisert Publisert

Foto: Amundsen, Paul S.

  • Petter Lønningen
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

— Det var en reell fare for at festivalens gjeld til oss ville bety at dette ble siste året med Lost Weekend. Vi ønsket ikke å være årsaken til det, sier Kennet Nilsen, konsernsjef i KTV Underholdning AS.

Det har lenge sett mørkt ut for musikkfestivalen som har slitt med gjeldsproblemer siden 2005. Mens de øvrige 47 kreditorer etterga 60 prosent av det festivalen skyldte dem, har KTV Underholdning stått fast på å få utbetalt det festivalen skyldte dem. Dette beløpet skal være mellom 250 000 og 300 000 kroner.

Avtalen om gjeldssanering krevde at samtlige kreditorer kunne godta den. Derfor har ingen av de øvrige kreditorene fått utbetalt det festivalen skyldte dem. Nå er altså krisen over.

- Ingen ulv

I 2005 inngikk KTV Underholdning, festivalens største tjenesteleverandør, en avtale med Lost Weekend. Festivalen kunne ikke betale for tjenestene, og KTV godtok en alternativ løsning. I stedet for vanlig betalingsmåte ville selskapet få 50 prosent av festivalens billettinntekter det påfølgende året. Både KTV og festivalen måtte tåle hard kritikk for denne avtalen. Summen KTV nå har ettergitt er festivalens resterende gjeld.

— Vi er blitt fremstilt som den store, stygge ulven, og det opplever vi som veldig urettferdig. Vi leverte en mengde tjenester til festivalen, og valgte en kreativ løsning for å få dette i orden. Samtidig tok vi en betydelig risiko selv. Hadde vi ikke gjort det slik, ville festivalen vært historie i 2005, forteller Nilsen

Nå kan altså festivalen fortsette. Til helgen kan publikum oppleve blant andre amerikanske The Flaming Lips, Bigbang og japanske Ex-Girl.

— Nå er vi glade for at festivalen kan fortsette. På lørdag drar jeg selv på festivalen, sammen med min kone. Der skal vi nyte folkelivet og den gode stemningen, sier Nilsen.

Nilsen avviser ikke et fremtidig samarbeid med Lowst Weekend.

— Jeg tror at festivalen trenger en kommersiell samarbeidspartner. Vi har fremdeles en åpen dialog om hva som skal skje i fremtiden.

Alt om Lost Weekend her!

Foto: Amundsen, Paul S.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Koronasmittet reiste mellom tre kommuner – nå må 70 personer testes

  2. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk de dødsdommen

  3. Bergen mister stor prestisjekonferanse: - Veldig trist

  4. Her vil de ha en gigantisk gondolbane. Dårlig idé, mener gründer.

  5. – No er han Noregs aller dårlegaste politiske strateg

  6. Slik vil regjeringen unngå at barnefamilier på ferie havner i koronafelle

  1. Konsert