Rause porsjoner, gode råvarer

Ingen går sulten fra Salsa. Spørsmålet er heller om du klarer å spise opp.

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter

Herlig da å benke seg over levende lys i en koselig kjeller med en kurv chips og salsa som er på bordet på et blunk. Så raskt var kelneren på pletten at Smule lurte på om «sulten!» sto skrevet med fete bokstaver i pannen på dem da de kom inn døren.

Det er lenge siden gamle, gode, italienske Michelangelo vek plassen for Salsa. Etter Smith og Smules mening er sistnevnte kommet for å bli.

Konseptet er litt ubestemmelig — på menyen finnes alt fra tradisjonell texmex via amerikansk cowboymat til det mer Middelhavs-inspirerte. Slik sett blir mangelen på særpreg et særpreg i seg selv.

– Her virker det som om noen matelskere har vært ute og reist og tatt med seg hjem det beste de fant, sa Smule.

Fellesnevneren er rause porsjoner og gode råvarer til overkommelige priser.

Lokalet er omtrent som det var den gang italienerne holdt til der. De samme mørke eikemøblene mot hvitmalte murvegger. Men rommet fremstår noe strammere, og Smith mente kanskje det kunne virke litt kaldt på dager med få gjester.

Denne kvelden var det fullt liv og røre. - Det er tydelig at folk er begynt å gå på julemiddager med jobben. Jeg ser kollegabord på rekke og rad, sa Smule.

Men travelt til tross - Smith og Smule ble tatt godt vare på av en smilende kelner hele kvelden. Og blodsukkeret hadde Smith og Smule fått tilbake så det holdt i dagevis.

Dette spiste Smith og Smule

FORRETTER

 • Knuts Cioppino (menypris treretter 395,-)
 • Quesedilla (96,-)

Smiths fiskesuppe var et helt måltid i seg selv - en raus porsjon tomatisert suppe fylt med godbiter fra havet: Laks, hvit fisk (som nesten smakte skalldyr - var det breiflabb? undret Smith), scampi og blå­skjell. Dessuten fant han masse deilige rotgrønnsaker og løk - og i midten en klatt med aioli.

– For en smaksbombe! Ifølge menyen er oppskriften hentet fra California, men jeg er hensatt til Middelhavet, sa Smith begeistret.

Smules quesadilla besto av to pannestekte hvetetortillas fylt med kylling, smeltet ost og rødløk. Dessverre fremsto de litt tørre, syntes Smule.

– Men guacamole og pico de gallo er et perfekt følge til retten. Guacamolen er litt sterkt krydret, men uten at den myke avokadosmaken blir slått i hjel, påpekte hun.

HOVEDRETT

 • Prime Rib (meny)
 • Fajitas combo (219,-)

Da en stor og velfylt tallerken bestå­ende av saltbakte, små poteter, soppstuing, flø­tesaus, gratinert mais og sauterte grønnsaker ble plassert foran Smith, hvisket Smule over bordet:

– Jeg tror de har glemt kjøttet!

Men nei da. På fresende stekepanne kom et stort stykke rosastekt prime rib - nok til å fôre en hel cowboy.

Og hvilket kjøtt! Smith var i himmelen, og måtte spørre hvordan det smakfulle og saftige kjøttet var tilberedt.

Servitøren forklarte at kokken hadde sin helt spesielle metode: Først steker han det, dernest vakuumpakkes det, og så legges det i vannbad til vannet har en temperatur på 59 grader.

– Wow! Sa Smith.

Fresende stekepanne fikk Smule også, med biter av kylling, marinerte scampi, oksekjøtt og rød paprika.

Også Smules kjøtt var smakfullt og saftig. Tilbehøret var det heller ingenting å si på: Den samme hjemmelagde guacamolen, jalapeños, ost, rømme og pico de gallo.

– Dette er helt på høyden med fajitas man får servert på gode restauranter «over there», sa Smule fornøyd.

DESSERT

 • Brownie m. vaniljeis (meny)
 • Sitronterte med vaniljeis (75,-)

Verken Smith eller Smule var overvettes begeistret for desserten. Smiths brownie var riktig nok passe mørk og myk i midten, men vaniljeisen var litt tam.

– Den smaker masseprodusert, sa Smith, men fremhevet samtidig bringebærene som et friskt og godt følge til sjokoladen.

Smule var skuffet, hun hadde ventet seg tungekrøllende sitronsmak, men sitronterten smakte veldig søtt. Den hadde følge av tilsvarende vaniljeis som Smith fikk med sin brownie.

VIN OG DRIKKE

 • Margarita (69,-)
 • El Coto Crianza (glass 72,-)

Smule, som er frelst på texmex, ville absolutt prøve husets Margarita. Hun hadde sett for seg den klassiske med tequila, Cointreau, lime juice og salt rundt kanten. Derfor ble hun litt lang i masken da hun ble servert en oransje, fyldig fruktdrink i et lite martiniglass.

– Hm, dette smaker fersken, sa hun forbauset, og understreket at servitøren kanskje burde opplyse om at en Margarita ikke nødvendigvis er en Margarita.

Smith kjørte bil denne kvelden, hvilket begrenset Smules vinvalg. Hun lot kelneren anbefale en de hadde på glass.

En lett spanjol, rimelig og helt grei. Men ingen stor vin, akkurat.

SMITH OG SMULE

Er du enig med våre anmeldere? Si din mening her:

GOD VALUTA: Kjellerrestauranten Salsa i Neumanns gate byr på mat fra store deler av verden, og gir god valuta for pengene. Foto: Rune Nielsen

Publisert

Sakene flest leser nå

 1. – Må kunne forvente at den nye fergen tåler vind og sjø

 2. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

 3. Disse tiltakene bør du kjenne til om du skal ha byferie

 4. – Dette har ingen plass i vårt demokrati

 5. To av tre stryker. Nå skal Lars Erik gjennom Forsvarets hardeste utdanning.

 6. Hotel Norge evakuert etter brann i kjelleren

 1. Restaurant