Elon Musk lover å trekke seg som Twitter-toppsjef

Twitter-eier Elon Musk sier han trekker seg som toppsjef i selskapet når han finner en erstatter. Samtidig har Musk-eide Tesla falt kraftig på børsen.

Elon Musk.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Siden Musk rettet store deler av sin oppmerksomhet mot Twitter, har flere investorer i elbilselskapet vært bekymret for manglende lederskap i Tesla.

På børsen i USA falt Tesla-aksjen tirsdag 8,1 prosent til under 138 dollar. Ved årets toppunkt i september var aksjen verdt over 300 dollar.

Trekker seg

– Jeg trekker meg som administrerende direktør så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben! Etter det skal jeg bare lede programvare- og serverteamene, skrev Musk på Twitter natt til onsdag norsk tid.

Dermed ser det ut til at han vil rette seg etter resultatet av avstemningen han selv opprettet for et par dager siden der han spurte Twitter-brukerne om han burde gå av. 17,5 millioner stemte, og 57,5 prosent av dem ba Musk gå av.

Det har stormet rundt både Twitter og Musk – som inntil nylig var verdens rikeste mann – siden han kjøpte det sosiale mediet for 44 milliarder dollar. En rekke ansatte har blitt sagt opp.

Utestengt

Musk selv har til dels detaljstyrt virksomheten, og nylig ble flere journalister stengt ute fra Twitter. Ifølge Musk var dette midlertidig og fordi de hadde brutt regler om å dele informasjon om hvor andre befinner seg.

Mange har truet med å forlate Twitter etter at Musk tok over i slutten av oktober, og flere av dem har gjort alvor av truslene. I tillegg til utestengelser som mange har oppfattet som vilkårlige, har plutselige endringer i vilkår og regler – og like plutselige reverseringer av noen av endringene – gått ut over forutsigbarheten på plattformen.

Allerede i november sa Musk at han etter hvert ønsket å finne noen andre som kunne overta rollen som toppsjef i Twitter.

Publisert: