Mot rettsak for Röyksopp

Elektronika-duoen Röyksopp ser ut til å havne i retten. Tirsdag ble de stevnet for Bergen tingrett av tidligere kompis Rune Lindbæk.

SAKSØKT AV KOMPIS: Röyksopp er nå stevnet for Bergen tingrett av tidligere kompis Rune Lindbæk. Lindbæk mener to av låtene på Röyksopps «Melody AM» er plagiat av låter han har vært med å skrive.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Striden mellom Röyksopp og tidligere bandkompis Rune Lindbæk ble kjent i mars 2011. DJ-en Lindbæk mener to av låtene på Röyksopps storselgende debutalbum «Melody AM» er plagiat av låter han har vært med å skrive. Han var med i bandet Drum Island sammen med Röyksopps Torbjørn Brundtland på 90-tallet.

For retten

Tirsdag denne uken ble Röyskopp stevnet for Bergen tingrett av Rune Lindbæk. Lindbæks advokat, Marius Øvrebø-Engemoen, skriver i en e-post til BT følgende om stevningen:

"Innholdet i denne er i det alt vesentlige i tråd med den fremstilling Lindbæk har kommunisert i media tidligere. Lindbæk ser nå frem til å få en rettslig avgjørelse i saken."

Øvrebø-Engemoen skriver videre at verken han eller Lindbæk har noen videre kommentarer til saken.

Svar på hjemmesiden

Röyksopp har ikke villet snakke for mye om striden med Lindbæk, men i november i fjor kom de med et svar til Lindbæk på nettsiden royksoppsvarer.com. I all hovedsak tilbakeviste de kravene fra Lindbæk, og beskrev samtidig hvordan han skal ha kommet med trusler.

En av låtene striden dreier seg om er Röyksopps «A Higher Place», som Lindbæk og enkelte eksperter mener er en kopi av Drum Islands «Lift».

Nå kan det være striden vil bli oppgjort i rettsalen i Bergen.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert